HUND MAKEOVER

/ amerikansk cockerspaniel, djurplågeri, raka hundar / Permalink / 4

I söndags åkte jag till Tyresö och hämtade Isak <3 

Jag har inte träffat honom på över ett halvår och efter att ha hört hur dåligt han mår så kunde jag inte göra annat än att ställa in alla mina planer och bara dra dit. 

 

När jag fick syn på honom började jag nästan gråta, han blev så otroligt lycklig över att se mig så det gjorde ont i hjärtat för att jag inte hade kommit tidigare. 

Hans päls kräver vård varje dag men nu kunde jag se att ingen hade brytt sig om honom sedan jag lämnade honom sist. 

Kan kunde knappt gå för att håret hade vuxit igen under hans armhålor och det hade bildats fukt, sår och var under hans tjocka päls. 

Fy fan vad arg jag var!

 

Det första jag och Linus gjorde vara att åka och köpa hundshampo, mat för äldre hundar, en leksak och massa Falu rågrut (Isaks favorit godis) 

Jag tog in han i duschen direkt när vi kom hem och försökte gnugga bort all skit i pälsen så att det skulle bli enklare att klippa/raka honom. 

Efter Duschen så sprang han sig torr i det fina vädret som var i söndags, sen började helvetet. 

 

Att klippa en Amerikans Cockerspaniel som inte har blivit klippt på över ett halvår är så otroligt jobbigt! 

Jag satt i timmar med några raster för lek och mat och jag blev inte ens klar i söndags utan jag lämnade benen och tassarna till i går. 

Som tur var så var det fint väder i går så att jag kunde fortsätta efter jobbet. 

Nu är han i princip klar, det är lite små fläckar här och där och tassarna skulle behövas trimmas mer men han är så kittlig och sedan så tycker han att det är så tråkigt så jag väntar några dagar med det. 

 

Nu är jag iaf glad när jag ser honom glad, han viftar på svansen och rullar sig i gräset och kramas, slickas och busar hela tiden. 

Man kunde verkligen se hur glad han blev efter att jag hade klippt honom, vilken befrielse det var för honom <3 

Nu tvättar han sig och når på ställen som han inte nådde innan. 

 

Jag kan inte förstår hur man kan behandla ett liv på det sättet som han har blivit behandlad. 

Det finns inga ursäkter för att inte ta hand om sin hund. 

Som ni förstår så är det inte min hund utan min mammas, men jag har varit med i hans liv ända sedan han var valp och det känns nästan som att han är mer min hund än hennes. 

Eftersom att han bor i Tyresö så är det svårt för mig att träffa honom så ofta som jag skulle vilja så jag får låna honom ibland och då försöker jag göra det bästa jag kan för honom. 

Det gör så ont i mitt hjärta när jag tänker på att jag måste lämna tillbaka honom igen. 

Han fyller 10 år i år och en Amerikans Cockerspaniel lever mellan 11-15 år om dom har en bra stamtavla. 

Vi vägde även honom och konstaterade att han är 5,4 kg överviktig! Han ska väga mellan 10-13 kg men han vägde 18,4 kg och det är hur mycket som helst på en sådan liten hund! 

Nej, nu vill jag inte skriva mer negativa saker för jag blir så ledsen. 

 

Det är iaf jätte roligt att han honom här och jag längtar varje dag efter att få komma hem från jobbet och bara vara med honom <3 

 

Så här såg han ut när vi hämtade honom: 

 

 
 

Efter tre matkassar päls ser han ut såhär: 

 
 
 

Han kanske inte blev sötare men han mår mycket bättre <3 

 

 
 
#1 - - Anonym:

Blir ju tårögd bara jag läser, såå fint gjort av dig!

#2 - - Anonym:

Du är så fantastiskt! trots att jag inte känner dig pch du inte ens vet vem jag är så blir jag alltid så glad när du lägger upp nya saker, läser inte bloggar i övrigt, men du känns så jordnära och ja, fantastisk bara! :-)

Svar: Tack det värmer att höra :)
Lilié Biskopsdotter

#3 - - Johanna:

Men lille plutten då. Jag klarar inte av folk som har djur de inte tar hand om! Blir så himla arg!! Hur kommer det sig att din mamma inte bryr sig? Att skaffa ett djur är ju nästan samma sak som att skaffa ett barn, det är ett enormt ansvar för resten av livet.

Svar: Ja tyvärr, jag vet inte varför hon bryr sig. Hon är lat och orkar inte. Använder ursäkter som att han är gammal och ändå kommer dö snart. Hon har alltid skaffat massa djur men det har bara varit roligt i början och sen tröttnar hon. Hemskt.
Lilié Biskopsdotter

#4 - - Olivia:

Blir så ledsen att läsa detta. Kan han inte flytta till dig? Din mamma måste ju tycka det är bra om hon inte orkar ha hand om honom. Ett djur ska ju inte behöva fara illa med sår och ont för att ägaren är lat :(
Kram!

Svar: Jag vet. Jag har frågat några gånger men jag får inte ta honom.
Lilié Biskopsdotter

Till top