KALVAR

/ Permalink / 3

Igår startade jag och Linnéa dagen med en lång frukost, jag tror att vi satt i 2 timmar. 

Efter frukosten så hänge vi lite framför "Talang" och sedan tog vi en promenad förbi alla hästar och kor. 

Nu förstår jag varför kossorna har skrikit som faaaan i flera veckor, dom har ju kalvat!! 

Gud så söta kalvar dom hade fått, jag tror att det var ca 8 stycken och det kommer säkert fler för många kossor såg höggravida ut. 

 

 

Sedan tog vi en sväng in i skogen för inspiration. 

 

 

 

Det har verkligen varit ett slapp helg med godmat och "häng" i solen. 

Vi tog även en tur till vår gamla högstadieskola som vi inte har sett på typ 10 år. 

Det var en sjuk känsla, en känsla av ångest och jag rös faktiskt till, Usch! 

Jag har inte så bra minnen från högstadiet och när jag fick syn på skolan och vårt gamla klassrum så växtes en massa konstiga minnen och känslor. 

Det kändes som att tiden hade stått still där, dom hade till och med samma stolar kvar!? 

Jag vill verkligen inte att mitt barn ska gå i den skolan (och det kommer den inte göra heller) och jag hoppas att mitt barn kommer trivas i skolan, inte bli mobbad och få fina minnen. 

 

 

Idag ska jag och Linus på vårt andra ultraljud.. spännande! 

 

 

CUPCAKES

/ Permalink / 1

Nu i helgen var Linnéa på besök och vi hade det jättetrevligt. 

Jag visste att hon ville smaka mina cupcakes så jag bakade en sats som vi smååt på under hela helgen <3 

 

 
 

Det verkar som att folk har svårt att få till toppingen? 

Jag får ofta mail,sms och kommentarer från läsare som undrar hur jag gör? 

Jag har skrivit det här på bloggen flera gånger och receptet finns ju under MINA BAKVERK och sedan så är det väl bara att googla? 

Jag menar, jag googlade första gången och sen så provade jag mig fram tills det blev bra. 

Det spelar ingen roll om jag säger till er hur ni ska göra för jag tror helt enkelt att man måste ha det i sig, en känsla för bakning. 

Det bästa tipset som jag kan ge snabbt är HA INTE FÖR MYCKET FLOURSOCKER!!!!! 

Jag vet inte hur många gånger som jag har sagt det till folk och sedan ska man INTE smälta smöret det ska vara rumstempererat. 

 

Sen vill jag även tilläga att alla "bagare" eller vad man ska kalla sig vill ju ha sina egna recept och när man får till en bra topping eller kaka mm som många gillar, då vill man ju inte skrika ut hur man gjorde. 

Om ni tänker efter, hur många av er har mormödrar och farmödrar mm som har "hemliga" recept som går i arv. 

Det finns en orsak till varför. 

 

Nu har jag fått de sagt för jag börjar faktiskt bli trött på att samma personer frågar mig gång på gång om samma recept och jag förklarar samma sak gång på gång och ändå blir det fel. 

 

 

SLEEP-OVER

/ Permalink / 2

Idag kommer min kompis Linnéa på besök från Norrköping och hon ska även sova över här :) 

Vi gick i samma klass i högstadiet och vi har lyckats hålla kontakten! 

 

Fast vi har så stort hus så har jag inte fixat något gästrum ännu, men jag kom på en lösning! 

Jag köpte en uppblåsbar madrass som jag tänkte att jag kunde använda som gästsäng i nödläge :P 

Först skulle Babyrummet bli gästrum men nu ska det ju bli babyrum så jag fick fixa till det lite snabbt och göra det till ett gästrum idag, nu ser det hyfsat bra ut. 

Jag hoppas att hon kommer kunna sova bra i sängen :) 

 

 
 
 
Till top