50ÅRS KALAS

/ 50år, advent, baby, ballonger, billiga ballonger, biskopsdotter, fest, kalas, vimedbarn.se / Permalink / 5

Idag är jag helt slut för i går hade vi en 50 års middag hemma hos oss för Linus mamma.

Det blev verkligen lyckat!

Jag och Linus stod för "lokal" och dukning/dekoration och jag gick all in.

Jag älskar att dekorera med ballonger för det är så effektfullt och lätt att sätta upp/städa undan.

En sak som både jag och Linus kom på i går var att man kan aldrig veta hur något ska gå när man har ett barn.

Jag trodde att vi hade grepp om Elleonora nu och var väl lite väl kaxig och trodde att hon skulle vara världens snällaste prinsessa, le och skratta till alla gäster och sova gott.

Nej.. riktigt så blev det inte :(

Hon var OK i början av kvällen, men ju längre tiden gick desto jobbigare blev hon och när alla gäster hade gått då fick hon världens skrikanfall som höll på i typ 3 timmar.

Jag trodde att hon skulle dö för att hon skrek så mycket, det var första gången både jag och Linus inte hade någon aning om vad vi skulle göra.

Vi testade allt, vi badade henne, jag ammade, vi gav ersättning, bytte blöja, bar omkring henne, sjöng och försökte lugna med ljud, tittade på saker, masserade henne, sög snor och gav koksaltslösning i näsan och försökte med nappen.

Ingenting funkade! Några saker funkade en liten stund men det enda vi kunde göra var att vänta på att hon skulle trötta ut sig själv och somna.

Det gjorde hon också och vi fick faktiskt sova 4 timmar i natt och nu sover hon lite också.

Självklart börjar man fundera på vad vi gjorde annorlunda i går som gjorde att hon blev som hon blev.

Det enda jag kan komma på är att hon blev övertrött pga att många ville hålla henne och på så vis avbröts hennes sömn när hon flyttades runt, sedan var det väldigt mycket intryck och höga ljud, hon blev tex rädd när alla började sjunga födelsedagssången.

Sedan drack jag även en energidryck på kvällen för att jag inte hade sovit något natten innan och jag tror att det hade påverkan också.

Fy vad man känner sig hjälplös när hon gråter och skriker som hon gjorde i går, jag började gråta själv för att hon grät så mycket, hon liksom hyperventilerade  och skrek sig hes, hon var knallröd och det såg ut som att hon skulle skrika ihjäl sig.

Men men, nu har man fått uppleva det och det var säkert inte sista gången heller, har ni några tips på vad man kan göra??

Men tillbaka till middagen, jag har inte kunnat blogga något om den pga att det var en överraskning men nu kan jag lägga upp bilder från i går :)

Jag brukar alltid välja ett färgtema när jag ska anordna fester eller liknande för då blir det enklare att planera och man blir mindre stressad.

Gårdagen gick i rött, vitt och svart.

Visst blev det coolt med 50 ballongerna! :)

Ni som känner mig vet att jag aldrig gör något miniöst, jag älskar att "överdriva" så vi satte upp 150 ballonger i huset.

Fyller man 50 år så räcker det inte med 10 ballonger eller liknande, det är min mening iaf.

Linus moster och kusiner stod för maten och den var sjukt god!

Till förrätt blev det oxfilé med sallad, till varmrätt blev det saffranssoppa med räkor och bröd/ost mm.

Efterrätten stod Linus mormor för och det var en jättegod frukttårta med vit choklad.

Här är kockarna:

Elleonora hade sin nya klänning på sig <3

Jag gjorde även fördrinkarna men jag kunde inte dricka någon då jag ammar och sedan så är jag väldigt känslig för alkohol.

Men gästerna sa att dom var goda, det var en blandning av vitt vin och flädersaft :)

Såhär fint var det utvändigt :)

Jag älskar verkligen vårt hus, det känns som att jag har bott här hela livet.

Kvällen fortsatte hemma hos Linus föräldrar där efterfest väntade, men jag kunde inte åka dit pga att Elleonora hade sitt utbrott.

Nästa tillställning hemma hos oss blir julafton :)

/ Lilié

#1 - - Johanna:

Stackar lillan vad jobbigt. När ingenting annat funkar så brukar jag lägga Alma i vagnen och ta en promenad, man kan behöva gå en bra stund ibland men det slutar alltid med att hon somnar till slut. Dessutom är det lättare för en trött mamma eller pappa att hålla sig vaken ute i friska luften under en promenad ;)
Alma hade ont i magen i början också, men det slutade när jag drog ner på mjölkprodukter, det kanske du kan testa ifall hon börjar skrika längre perioder dagligen. Sedan är ju semper magdroppar bra, fulla med goda bakterier.

Svar: Tack så jättemycket för dina tips, ska köpa dropparna direkt. Kramar
biskopsdotter

#2 - - Beth:

Vad fint kalas det ser ut att ha varit!
När min Selma paniiiik skriker för att det har varit lite för mycket runt omkring henne brukar de hjälpa att ta på bärselen, släcka ner (kolsvart), att det blir helt tyst omkring henne och vandra omkring med rätt bestämda kliv så hon stussar runt liksom i selen fast samtidigt som lilla huvudet kan ligga och lyssna på ens hjärtslag! Hoppas du förstår vad jag menar :). Tänker att det påminner om tiden i magen för den lilla rukan <3

#3 - - Janni Cranning:

Otroligt bra gjort att styra upp en fest. Och sen hemma hos er. Då tillkommer ju allt med städning både innan och efter samt disk osv. Riktigt imponerande. Du är så kreativ och grym!

#4 - - Josefine:

Hej!
Min första son blev likadan när han var liten vid sådana tillställningar.
Blev nog för mycket intryck. Bärandes hit och dit. Svårt för honom att komma till ro kan jag tänka mig. Bästa är att försöka få folk att ha barnet länge och att hen får va hos mamma och pappa imellanåt så hen känner sig trygg tror jag. Minns att inget hjälpte då heller. Men med min son visades det sig att han började vilja ha mer rutiner. Sova och äta på exakta klockslag osv...

Svar: Tack för din kommentar! Det betyder mycket. Jag kommer prova att släcka ner nästa gång ❤️
biskopsdotter

#5 - - Anneli:

Jag tror inte att man gjort nåt "fel" eller att nånting speciellt skulle göra det bättre. När min dotter va 1 mån gammal så hade hon en period under 2 veckor när hon plötsligt bara satte igång och skrika och bara skrek o skrek oavsett vad vi gjorde. Först trodde vi det berodde på (över)trötthet men icke, det kunde lika gärna sätta igång efter 3 tim långt sovpass på dagen.... Och ingenting hjälpte, vad vi än gjorde. Vi blev lite rädda för om det var förstadie till kolik eller nåt men som sagt, 2 veckor senare bara slutade det. Skulle ju varit intressant veta vad det berodde på, inte alltid lätt med de små...
PS. Fina bilder!

Till top