KONTROLL HOS BARNMORSKAN

/ Permalink / 12

Nu har jag nog träffat alla barnmorskor som finns på vår BVC.

varje gång jag har gått dit så har det varit en ny barnmorska, jag förstår om man kan bli sjuk mm men det känns lite tråkigt att varje gång gå igenom samma sak.

Hittills har jag träffat 4 olika barnmorskor och idag skämtade den nya barnmorskan om det och sa att det bara fanns en kvar att träffa :P

Egentligen spelar det ingen roll för alla är lika duktiga och min graviditet har varit rätt så normal..

Idag var första gången som det "hände" något med mina värden.

Jag hade lite äggvita i mitt urin och det betyder att jag lägger på mig vätska för fort men barnmorskan tyckte inte att det var så allvarligt  eftersom att mitt blodtryck var jättebra.

Men om jag skulle få huvudvärk så skulle jag ringa förlossningen direkt.

Nu början man ju undra när det är dags.. min BF är 6 oktober och dom säger ju att det är vanligt att förstföderskor brukar gå över tiden, men man vet aldrig!

För jag har flera kompisar som fött tidigare och senare och vissa på BF så nu är det bara att ta en dag i taget.

Men det känns ju som att man borde känna på sig??

Ni som fött barn, kände ni på er typ en dag innan eller så att i morgon kommer "hen" komma? 

Djur är ju också väldigt känsliga och man märker att alla katter dras till mig nu, alla vill ligga och gosa med magen så kanske kommer dom varna mig i förväg :)

Jag har inte så mycket roliga bilder att dela med mig utav idag, här kommer en på min outfit:

Jag har ju  inte haft turen att få behålla min kroppsform så det enda jag kan ha på mig är typ leggings, långa linnen, badtofflor eller uggs samt en lång kofta typ.

Jag har nog haft samma kläder på mig i flera veckor, dock har jag tvättat dom emellanåt.

Jag kan inte få på mig något annat som jag har i garderoben, jag får inte ens på mig mina jeans över mina vader!?

Och jag slutar inte att gå upp i vikt, på två veckor så har jag gått upp ytterligare 2 kg.

Jag hoppas verkligen att "amningen" ska göra susen men det har jag svårt att tro, jag kommer bokstavligt talat att få träna skiten ur kroppen sen!

Klart att man kanske förlorar 7-10 kg när bebisen kommer ut, dvs bebisens kroppsvikt, vätska och lite slaggprodukter kanske, livmoderkakan mm.

Men jag tror ju inte att amningen kommer lyfta min rumpa eller ta bort mitt gäddhäng!

Jajajaja... är så väldigt trött på detta nu men ändå känner jag mig  inte redo för att föda :P

See you later!

/ Lilié

#1 - - Johanna:

Jag har två barn och med första barnet vaknade jag väldigt trött. Han är född 7 aug på natten och jag vaknade den 6:E och var verkligen extremt trött. Men denna dag var jätte varm och helt underbar! Blev övertalad att åka med och bada. Och ja, slemproppen gick och sen var det igång.. ;)

Det tips jag kan ge är att andas! Överdriv andningen redan vid första värkarna. Då sköter kroppen det mesta själv sen :)
Stort lycka till!!

#2 - - Nathalie:

Åh jag kände mig precis som vanligt innan värkarna började. Jag låg spänt och väntade på minsta tecken men ingenting. Mitt vatten gick iof inte förrän krystvärkarna kom. Precis som Johanna skriver, andas överdrivet lugnt redan från början, jag klarade mig på bara lugn andning genom hela förlossningen, inte ens lustgas hann det bli.

Jag är tyvärr en som visar på motsatsen att amningen ska hjälpa till att bli av med kilona. Gick ner 13 av mina 25 kg riktigt fort men nu står det tvärstill trots att jag tränar och/eller promenerar varje dag. Hoppas det går lättare för dig :)

#3 - - Maria:

Jag hade BF den 5 Juni i år och hon kom på den dagen! Det trodde jag aldrig, räknade med att gå över. Vattnet gick på kvällen den 4:e kl 20. :)
Innan dess hade jag inte känt nånting, bara huvudvärk och allmänt trött på dagen. Jag försökte också andas lugnt och klarade mig på tens och lustgas, ville ha mer bedövning senare men då var det försent! :)
Det kommer gå jättebra!
Lycka till!

#4 - - Thess:

Tycker du är jättefin som gravid. Jag har också gått i samma kläder nu de senaste veckan för att inget annast passar. Sen när man bara går hemma så spelar det ju ingen roll egentligen.

Jag har fött ett barn tidigare och där satte värkarna igång från 0-100 på bf+4. Nu är jag i v.42 med mitt andra barn, har gått över 9 dagar idag och är så less. Har en del förvärkar och så men det drar inte igång, är så rädd att behöva bli igångsatt. Det låter inte trevligt.

Hoppas din bebis kommer ut nära BF, inget kul att gå över.

Kram

#5 - - Isabelle-Nybliven 2 barns mamma:

Vilken härlig kula! :D
Jag kände inte av att Linus/Lukas skulle komma. Det börjar ju oftast med värkar och det är då man verkligen vet att det kan vara på gång :D
Hoppas att bebisen vill titta ut i tid!

Kram
isabellenojd.vimedbarn.se

#6 - - Anne-Marie:

Jag har känt mig lite sjuk innan varje förlossning. Lite olustig, frusen, ja typ som att man är förkyld.
Men jag lovar dig att DU kommer veta när det är dags, det är något man bara känner.
Något annorlunda som du ej varit med om tidigare och det vore väl konstigt att du inte skulle märka av någon förändring i ditt välmående.
Man kommer känna av värkar som ovan säger och du kommer känna skillnad på värk och värk.
Rejäl mensvärk om du har haft mensvärk tidigare.

LYCKA TILL

#7 - - Therese:

Kvällen innan var jag på riktigt PMS-humör! Men det var ingenting jag tänkte på förrän efteråt. Från första känningen tog det 26 timmar, tre dagar före B-förare, hade också räknat med att gå över tiden för "alla andra" hade gjort det.
Jag blev av med ca 10 kt vid förlossningen och sedan 8 kg till inom två veckor och nu står det stilla och har en sju veckor gammal dotter. Jag har ca 14 kg kvar till ursprungsvikt så hoppas amningen tar lite till eftersom jag inte får köra hårdare träning än. I månad två låg jag bara och sov, mådde illa och åt godis så jag gick upp 10 kg "onödig" vikt, men det är inte så mycket att göra åt. Det som kommer ut gör det värt besväret!
Lycka till och hoppas du inte behöver vänta för länge.

#8 - - Frida:

Du är supervacker:) jag går fort i mina "gravidkläder" och jag födde för snart 10 veckor sen. Gick upp 20 kilo under graviditeten och tappa 13 kilo på 5 dagar. Och nu har jag de där 7 kilona kvar, men känner att de försvinner när jag får börja träna igen. Mamma fikan hjälper en ju inte att gå ner i vikt direkt hihi. Jag hade svårt att sova natten innan värkarna satte igång.jag hade en jobbig graviditet med illamående i 25 veckor och en rygg som helt sa upp sig. Men några dagar innan det var dax så släppte alla krämpor. La mig strax innan 24 och kände inget. 24.10 kom första värken och 24.30 hade jag 3 värkar inom 10 minuter. Det är så olika för alla. Hoppas det hoppar igång snart och att ni får träffa eran lilla guldklimp snart :)

#9 - - Katarina:

Ligger här på BB med en 2 dagar gammal flicka. Min bf var egentligen beräknad till 12 okt. Men i tisdags kväll vid 21 började jag få helt sjuka värkar. Har inte känt något alls innan. Nån timme senare gick slemproppen och vi åkte in. När vi kom in, vid 01 var jag öppen 4 cm. Men tyvärr låg vår lilla flicka i säte så de ville försöka vända henne eftersom vattnet inte gått än. Så jag blev skickad till ett rum för att vänta på läkaren. Precis när han kom in gick vattnet. Väldigt lägligt... Så då kollade han mig lite och märkte då att fötterna nu var neråt. Då finns inga andra val än kejsarsnitt. Så det var bara att rulla in mig till operation. Kl 03.00 föddes sedan vår dotter. Så 6 h från att mina värkar började föddes hon❤️ Nu ligger hon här på min mage och jag är helt förälskad. Bara ligger och tittar på henne. Du har något underbart att se fram emot. Hoppas allt kommer gå bra för dig! Kram

#10 - - Johanna:

Vår dotter kom 10 dagar innan BF. Dagen innan var min kusin och hennes dotter här, vi fikade och var ute på promenad men jag kände ingenting annorlunda mot innan. Och varken katten eller hunden betedde sig annorlunda mot vad de gjort tidigare under graviditeten, så ingen förvarning alls utan jag vaknade kl 4 på morgonen av att vattnet gick. Klockan sex kom värkarna som en blixt från ovan med 3 min mellanrum direkt. Klockan 11.30 var jag helt öppen och kl 13.48 föddes Alma. Så det gick både snabbt och "lätt". Stort lycka till när det är dags!!

#11 - - Angelica:

Du tycker du har en super fin mage och outfiten ser oxå fin ut, men jag vet precis hur du har det för jag har oxå typ endast 4 uppsättningar kläder som jag kan använda just nu pga en växande mage.

Men ett litet tips är att köpa hålfotsinlägg till dina skor eller försöka hitta andra skor att gå i - min barnmorska berättade nämligen här om veckan för mig att man kan bli plattfotad och få problem med hälsporre efter graviditeten om man går i platta skor när man är mot slutet av graviditeten och väger som mest :-/

För att besvara din fråga om man kan känna på sig att man ska föda - tror att det kan vara olika från person till person. Men jag hade en känsla som sa att det skulle ske under dagen då han kom, och det fick jag ju rätt i :) får se om jag känner samma sak denna gång.

#12 - - Angelica:

Förlåt det ska givetvis stå att JAG tycker att du har en super fin mage ;)

Till top