VACKERT ATT VARA GRAVID

/ biskopsdotter, förlossning, gravid, vimedbarn.se / Permalink / 2

När jag var gravid så kände jag mig så ful och tjock.

Jag gillade gravidmagen och skämdes inte för den, men det var inte bara magen som blev stor på mig.. mina ben och fötter svullnade så jag kunde inte få på mig några byxor eller skor, mitt ansikte svullnade så jag kände inte igen mig, mina händer, bröst mm.

Ja hela jag blev större.

Som jag har nämnt tidigare så fick jag ta emot elaka kommentar ang min vikt/utseende och det gjorde ju så att jag mådde sämre.

Men jag fick även höra från väldigt många hur vacker jag var, hur fin min mage var, hur mycket jag strålade och att det är så vackert med gravida kvinnor.

Jag kunde inte ta det till mig då, men nu i efterhand så håller jag med dom!

Det är vackert med gravida kvinnor, och det känns som att gravida kvinnor utstrålar ett lugn.

Och nu i efterhand kan jag förstå hur häftigt det var att vara gravid, jag bakade Elleonora i min mage, det var hon som låg där inne och sparkade mig, det var hon som hickade och det var hennes små hjärtslag som jag gick och lyssnade på varannan vecka på MVC.

Det är så konstigt att man alltid blir "efterklok" eller att man måste vara med om något för att själv kunna värdera det.

Och är det inte konstigt att man glömmer allt det jobbiga och bara ser det fina med att vara gravid nu i efterhand?

Jag har hört från flera kvinnor som varit gravida att dom glömde hur ont det gjorde att föda och att dom fortfarande inte kommer ihåg och att dom lätt skulle göra det igen.

Det var någon som sa till mig att kroppen har en "försvarsmeknism" så direkt efter att du fött barn så minns du inte smärtan, det är för att kvinnor ska vilja bli gravida igen.

Jag minns bara hur rädd jag var och hur ont jag hade efter, men jag minns inte hur det kändes.. jättekonstigt!

Hur som helst så fick jag syn på den här lilla Skulpturen som stod i Linus föräldrars fönster och tyckte att den var så vacker.

Den fick mig att börja tänka på allt med graviditeten och förlossningen igen och så fick den mig att inse att det är vackert att vara gravid.

/ Lilié

#1 - - Therese:

vilken fin skulptur!

gravida kvinnor är vackert, det är något speciellt med magarna och lystern:)

#2 - - Elle:

Vad fint att du kan se det nu, att du verkligen var vacker när du var gravid.
Och oavsett om du är nöjd idag eller inte så hoppas jag att du inser att du lika vacker idag.
Oavsett vikt är du en väldigt vacker tjej och det speglas även i dina ögon. Hoppas du slipper elaka och avundsjuka utseendekommentarer, och om du får dem, att de rinner av dig.

Till top