DAGS ATT TA TAG I UTERUMMET

/ biskopsdotter, blommor, mat, pastell, plantera, uterummet, växter, vårstädning / Permalink / 1

Idag har jag börjat fixa i uterummet, man måste ju ta tag i det så fort man får tid eller orkar så att vi kan börja använda det igen!

Elleonora har inte mått så bra, hon fick jättehög feber dagen efter vaccinationen, tempen landade på 40,1!!

Vi ringde såklart till Vårdguiden och dom sa att det inte var så farligt, utan att vi skulle ge alvedon och se om febern la sig, och det gjorde den..

Dagen efter mådde hon bra, men i går och idag har hon känts hängig och sovit hur mycket som helst!?

Jag blev faktiskt lite orolig, för hon sov 3 timmar idag i vagnen!? Jag hann städa hela uterummet, äta mat och fixa med en massa smågrejer som behövdes göras.

Hon har aldrig sovit 3 timmar mitt på dagen oavbrutet, jag var till och med tvungen att peta på henne för att se om hon levde :P

Men tur var väl det för jag hann ju som sagt städa i uterummet, det är en massa andra saker som behöver göras där inne också, bla dammsuga, skura och tvätta fönster, men jag fick bort allt skräp och hann möblera om och göra plats för alla krukor.

Förra året så använde vi ju uterummet som ett extra vardagsrum men om jag ska vara ärlig så använde vi det typ aldrig, när det var sol så ville vi sitta ute på tomten och på kvällarna blev det kallt så vi satt hellre inne i vardagsrummet.

Därför bestämde vi att vi skulle använda uterummet mer som ett växthus i år.

Just nu ser det inte jättefint ut, men det kommer bli fint när alla mattor är på plats, alla fönster är tvättade och alla växter har börjat gro och blomma <3

Såhär har uterummet sett ut under vintern :P vi har i princip använt det som ett förråd:

uterum

Nu har jag flyttat på soffan och gjort plats för alla växter som ska dit sen.

Nu ser det ju rätt tomt och tråkigt ut, men det kommer bli så fint!

DSC_0015 DSC_0023 DSC_0025 DSC_0030

Jag hittade den här stegen i jordkällaren och fick en idé om att den ska användas som kryddhylla, jag bad Linus köpa grön pastellfärg och nu har vi målat om den, jag tror att det kan bli riktigt fint!

DSC_0033 DSC_0036 DSC_0042

Nu ska jag försöka få i mig lite mat!

DSC_0049

See ya!

/ Lilié

Till top