HYFSAT RENT

Allmänt / Permalink / 1

Nej, det är inte alltid kliniskt rent hemma hos oss. 

Jag får ofta den frågan eller kommentarer som att "Du har alltid så fint hemma, hur orkar du?" mm. 

Innan vi fick barn så var det i princip rent jämt, men jag förstod ju direkt när Elleonora kom att de dagarna var över. 

Men jag har försökt skapa nya lösningar och snabba sätt att plocka undan och förvara saker. Vi har typ kistor överallt med Elleonoras saker och det är så praktiskt, det är bara att hälla ner alla saker och stänga locket. 

Varför ens sortera? Så fort hon drar fram det igen så ser det likadant ut. 

Jag försökte ju göra ett fint "Minikök" till henne med en massa fina bakverk och serviser, de flesta sakerna ligger ungefär vid köket, men man kan hitta en bulle under soffan, en cupcake i sängen, koppar under badkaret och någon i fickan. 

Nu har hon ju fått en massa Lego i Julklapp… ni förstår ju själva..

 

Men som sagt, lego är ändå ganska tacksamt, det är bara att plocka ihop i en låda och så är det klart. 

Ofta så står det saker där det inte ska stå och dammsugaren ligger alltid framme för vi dammsuger något rum varje dag. 

Sedan så har vi inte stort utrymme i tvättstugan där vi kan hänga kläder, så vi hänger ofta lakan och täcken på dörrar och sedan har jag en torkställning som alltid står framme, nu har vi den i vardagsrummet då vi eldar mycket och det torkar snabbare. 

Att bädda sängen finns typ inte på kartan längre, jag gör det när jag vill att det ska vara fint eller om vi ska åka bort/ta hem folk eller om jag ska göra ett fint blogginlägg ;) 

Självklart vill jag visa den finaste sidan av mitt hem då jag älskar inredning, för mig är det som att skapa ett konstverk, först så städar man, dekorerar och sedan tar man bilder på det. 

Jag kanske är lite hård mot mig själv när jag säger att det är "stökigt" hos oss nästan varje dag, för det är aldrig någon som lägger märke till det när de kommer över och Linus håller inte alls med mig, så jag antar att det är "normalstökigt" hemma hos oss, som hos alla andra och ibland är det skinande rent och sällan är det extrem kaos. 

 

I morgon är det nyårsafton!
Ska ni göra något kul?
Vi är bjudna hem på middag hos en vän till Linus, det ska bli roligt att göra någonting för vi har varit hemma de senaste åren och bara tagit det lugnt.

/ Lilié 

BAMSE OCH HÄXANS DOTTER

Allmänt, ELLEONORA / 2017, bamse och häxans dotter, biskopsdotter.se, nyår / Permalink / 2

Jag trodde aldrig för ett år sedan att vi skulle gå på Bio med Elleonora när hon var 2 år, men det har vi gjort och det gick jättebra! 

Hon känns så stor, hon pratar en massor, går runt och säger "hej" till folk när vi är ute i affärer eller liknande, hon sätter på sig skorna själv, hon borstar tänderna själv, hon väljer ofta vad hon ska ha på sig, hon säger "tack mamma/Pappa" efter maten, hon säger även "klia tack" på kvällen när hon ska sova för hon älskar att bli kliad på ryggen. 

Det här är ju vårt första barn och innan vi fick barn så trodde jag att tvååringar var jättesmå och förstod typ ingenting. Jag har ju inget att jämföra med direkt, men när jag träffar barn som är runt 3-4 år så tycker jag att Elleonora är väldigt lik dom på sättet, hur hon leker med andra barn och håller konversationer. 

Nu på landet så lekte hon kurragömma med sin kusin typ hela tiden, hon räknade till 3 (det är så långt hon lärt sig) och sedan säger hon "Kommer" och letar för fullt. 

Efter hennes tur så är det väldigt viktigt att den andra ska räkna och hon brukar gömma sig på samma gömställe flera gånger om :P 

Hon säger själv till när hon vill gå och sova och då går hon och kramar alla andra och säger "Natt" , alltså hela hon är så otroligt söt nu och både jag och Linus kan stå och le för oss själva och glömma allt annat runtomkring. Man är så sjukt stolt och det är svårt ibland att ta in att det är vår dotter.. man liksom tänker "Vart kom hon ifrån och hur kom hon hit?" 

Jag kan fortfarande inte förstå att hon har legat i min mage och att hon är en blandning mellan mig och Linus :P 

Tillbaka till Bion, Sedan några månader tillbaka så blev Elleonora helt frälst i Bamse och när hon fick åka till Kolmården under Halloween så pratade hon om det i flera dagar efter då hon fick krama Bamse och Skalman.

Efter det så har "Bamsefilmen" spelats på repeat här hemma typ varje dag, därför kände jag bara att vi måste gå och se den nya Bamsefilmen med henne på Bio! 

Den var endast 1 timme lång så det gick jättebra, hon satt på egen stol med munnen öppen, det gick knappt att få kontakt med henne :P 

I mitten på filmen blev hon lite trött på att sitta på sin stol, så då stod hon upp och kollade, sedan fick hon sitta i mitt knä tills filmen var slut. 

Nu pratar hon konstant om "Bamse Bio" och tror att den finns att se på Youtube, så jag har spelat upp Trailern några gånger idag ;) 

 

Nu ska jag försöka att fortsätta min "slappna av och ta det lugnare" period, så jag tänkte börja sticka lite, lägga ett stort pussel som jag vann i Julklappspelet, läsa Harry Potter och ta en lång promenad om dagen. 

Det har varit så mycket med Bloggen nu inför Julen, jag vet att fler av er har sagt att det varit för mycket sponsrade inlägg, jag förstår vad ni menar och jag ska försöka sprida ut dom lite mer och börja skriva mer "vanliga" inlägg om mig och så. 

Snart är det verkligen 2017 och jag vet inte om jag kommer orka lägga upp ett "Årsinlägg", det har hänt så mycket det här året och det brukar ta en hel dag att göra ett årsinlägg. 

Jag vet iaf att det kommer hända en stor grej 2017, och året har inte ens börjat. 

Jag börjar även få lite åldersnoja.. jag blir 29 år och det känner jag mig verkligen inte som.

Men jag får väl köra på det där "Ålder är bara en siffra" ;) 

Ha det fint! 

/ Biskopsdotter 

JULHOCKEY

Allmänt / biskopsdotter.se, hockey, hockeymål, jollyroom, skridskor, stiga / Permalink / 1

Varje år som släkten firar ihop så spelar vi Hockey! 

Vi hade verkligen perfekt väder vid Jul då det var lagom varmt, solen sken varje dag och vi hade Is på sjön, kunde inte ha varit bättre faktiskt. 

Jag hade nöjet att överraska alla med två nya hockeymål, det var väldigt uppskattat och dom passade perfekt ute på isen. 

 

Milo som är sju år stod i mål och var väldigt duktig på att fånga puckar! 

Målet var i perfekt storlek för både oss vuxna och barnen. 

Det bästa var att de är tillverkade i stål så då slapp dom åka runt en massor, tidigare så har vi haft plastmål och det är inte att rekommendera! 

 

Hockeymålen kommer från märket Stiga och går att hitta hos Jollyroom. 

Ha en bra fortsättning, snart är det 2017!? :D 

/ Biskopsdotter 

Till top