HYFSAT RENT

Allmänt / Permalink / 1

Nej, det är inte alltid kliniskt rent hemma hos oss. 

Jag får ofta den frågan eller kommentarer som att "Du har alltid så fint hemma, hur orkar du?" mm. 

Innan vi fick barn så var det i princip rent jämt, men jag förstod ju direkt när Elleonora kom att de dagarna var över. 

Men jag har försökt skapa nya lösningar och snabba sätt att plocka undan och förvara saker. Vi har typ kistor överallt med Elleonoras saker och det är så praktiskt, det är bara att hälla ner alla saker och stänga locket. 

Varför ens sortera? Så fort hon drar fram det igen så ser det likadant ut. 

Jag försökte ju göra ett fint "Minikök" till henne med en massa fina bakverk och serviser, de flesta sakerna ligger ungefär vid köket, men man kan hitta en bulle under soffan, en cupcake i sängen, koppar under badkaret och någon i fickan. 

Nu har hon ju fått en massa Lego i Julklapp… ni förstår ju själva..

 

Men som sagt, lego är ändå ganska tacksamt, det är bara att plocka ihop i en låda och så är det klart. 

Ofta så står det saker där det inte ska stå och dammsugaren ligger alltid framme för vi dammsuger något rum varje dag. 

Sedan så har vi inte stort utrymme i tvättstugan där vi kan hänga kläder, så vi hänger ofta lakan och täcken på dörrar och sedan har jag en torkställning som alltid står framme, nu har vi den i vardagsrummet då vi eldar mycket och det torkar snabbare. 

Att bädda sängen finns typ inte på kartan längre, jag gör det när jag vill att det ska vara fint eller om vi ska åka bort/ta hem folk eller om jag ska göra ett fint blogginlägg ;) 

Självklart vill jag visa den finaste sidan av mitt hem då jag älskar inredning, för mig är det som att skapa ett konstverk, först så städar man, dekorerar och sedan tar man bilder på det. 

Jag kanske är lite hård mot mig själv när jag säger att det är "stökigt" hos oss nästan varje dag, för det är aldrig någon som lägger märke till det när de kommer över och Linus håller inte alls med mig, så jag antar att det är "normalstökigt" hemma hos oss, som hos alla andra och ibland är det skinande rent och sällan är det extrem kaos. 

 

I morgon är det nyårsafton!
Ska ni göra något kul?
Vi är bjudna hem på middag hos en vän till Linus, det ska bli roligt att göra någonting för vi har varit hemma de senaste åren och bara tagit det lugnt.

/ Lilié 

Till top