VECKA 40

Allmänt / Permalink / 2

Ja, nu är det bara 6 dagar kvar enligt "Appen" och det känns så skönt. 

Bloggen blir lite lidande nu de här sista veckorna då jag är så trött och inte orkar hålla igång lika mycket som innan. 

Det är väl rätt så naturligt att jag just nu bara fokuserar på mig själv och familjen, försöker göra det bästa av dagarna tills det är dags. 

 

Elleonora trivs jättebra på dagis och det betyder så mycket för mig, Linus har börjat lämna henne på morgonen nu så att jag ska kunna vila, men jag saknar henne hela tiden och kommer alltid och hämtar henne förtidigt :P 

 

Jag väljer även att unna mig det jag är sugen på, jag tänker att snart är det dags och efter förlossningen så vill jag inget annat än att gå ner i vikt och må bättre, så nu passar jag på och göder mig själv och barnet, försöker på alla sätt att njuta av graviditeten för det här kommer troligtvis bli den sista. 

 

Jag får lite flashbacks från när jag var gravid med Elleonora, nu har bonden röjt åkern utanför huset och jag har verkligen börjat få höstkänslor. Elleonora kom i Oktober så det är väldigt likt på många sätt. 

 

Jag slogs även av hur stor skillnad det kan vara på kroppen när jag hittade  denna bild från ungefär samma tid förra året! När bonden hade skördat åkern då. 

 

Nu har jag även fått hem en jättefin syskonvagn som jag ska visa er, nu känns det som att vi har allt vi behöver inför "Lilla e`s" ankomst. 

/Lilié 

BF NÄSTA VECKA

Allmänt / bb, bf, biskopsdotter, förlossning, hoppekids, hoppekids.com, lilie, skötbord / Permalink / 3

Blandade känslor just nu. 

Nästa vecka har jag beräknad födsel, men det säger inte så mycket. 

Jag gick över 10 dagar med Elleonora och jag har ju ingen aning om vad som händer med "Lilla E" <3 

Kanske bestämmer hon sig för att komma denna vecka, nästa vecka eller veckan efter det. 

Jag hoppas att hon kommer snart iaf, jag mår inte så bra just nu och vill mest bara få det överstökat. 

Med andra barnet så har jag inte alls planerat lika mycket, jag har inte köpte ett enda bebisplagg, eller jo, ett som det står "Little sister" på. 

Men idag kände jag att jag kanske skulle göra i ordning lite, jag har tvättat upp alla kläder, strukit, fixat skötbordet och börjat packa förlossningsväskan lite. 

Jag känner mig inte alls lika stressad som med Elleonora, egentligen behöver man ingenting med sig till BB, kanske en mobil. 

Allt löser sig, man får ju en startbox på BB också och bebisen skulle lika gärna kunna åka hem i en handduk. 

Nej, jag är mest orolig över Elleonora, jag vill inte lämna bort henne men vi kommer ju säkert vara tvungna till det. 

Jag vill ha henne nära, jag vill veta att hon har det bra och inte är rädd, jag funderar nästan på att åka in själv när det är dags (om det händer på natten) och inte säga något till någon, utan låta Linus och Elleonora sova kvar hemma och sedan kan jag ringa på morgonen :P 

Folk gör så stor grej av att vara gravid och föda barn, jag är så jäkla trött på att prata om det. 

Det är en strid som jag kommer behöva genomgå själv, det är jag som kommer känna smärtan, det är jag som måste vara förberedd och utvilad och det är bara jag som vet hur jag känner och vad jag har för tankar just nu. 

Från och till har jag faktiskt haft dödstankar och funderat på om jag ska skriva ett testamente eller spela in en film till Elleonora. 

Jag har fortfarande posttraumatisk stress från förra förlossningen och det är anledningen till varför jag aldrig skrev någon förlossningsberättelse här på bloggen eller varför jag inte ens har öppnat alla dokument från förlossningen. 

Jag var inte helt nöjd med hur BB-Stockholm skötte allt, men pga platsbrister mm så känns det ändå som ett självklart val då Linus mamma jobbar där. 

Jag är rätt trött på vården i stort, så mycket olämpliga människor som jobbar på fel plats, så mycket strul och ont om personal. 

Jag hoppas att jag kommer kunna slippa vården ett tag efter denna förlossning, nu pratar jag inte bara om förlossningsvården utan jag har jag haft kontakt med vården pga av en massa andra orsaker de senaste åren och man blir bara omplacerad och får höra olika saker från olika läkare, jag ska inte ens gå in på försäkringskassan :P 

Så mycket som man ska hålla koll på, jag orkar inte! 

 

Jag tror att de flesta gravida känner till alla dessa gratis boxar som kan kan få när man är gravid. 

Jag har fått hem tre stycken och alla innehåller blöjor, nappar, våtservetter mm. 

Så den första månaden behöver inte kosta någonting faktiskt. 

Sedan så fick jag ju en jättefin blöjtårta och de blöjorna räcker nog minst en månad! <3

Jag är otroligt kluven när det kommer till napp, vi försökte utan napp med Elleonora, men tillslut visste vi inte vad vi skulle göra och nätterna blev betydligt bättre när hon fick napp. 

Om jag kunde välja så vill jag inte ha napp på "Lilla E" men vi får ju helt enkelt se vad det är för typ av bebis. 

Jag är så sjukt trött på nappar och att avvänja ett barn från napp (iaf Elleonora) har inte varit roligt. 

Här kan ni se vårt fina nya skötbord från Hoppekids <3 

 

/ Lilié 

BETALNING FRÅN TRÄDGÅRDEN

Allmänt / biskopsdotter.se, bönor, egen gurka, egna grönsaker, egna höns, ekologiska ägg, ekologiskt, plommon, sallad, skördemånad, tomater / Permalink / 0

Nu börjar vi verkligen få betalning för all tid som vi lagt ned på våra plantor. 

I går tog vi en sväng på tomten och kunde plocka en massa tomater, sallad, gurka, plommon, äpplen och bönor. 

Vi har sjukt mycket tomater, men de flesta är gröna! Jag hoppas verkligen att de hinner få färg innan hösten kommer på riktigt. 

Annars får jag väl plocka in alla gröna och lägga i fönstret. 

 

Nu har en höna slutat lägga ägg och sedan så lägger inte Heidi ägg nu när hon har kycklingar, så nu får vi bara två ägg om dagen, men det räcker för oss just nu. 

Hoppas att några av kycklingarna är hönor, denna ras ska tydligen lägga ägg året runt. 

/ Lilié 

Till top