MIN MEDELTIDSKLÄNNING OCH MIN KROPP

Allmänt / att vara gravid, biskopsdotter.se, blogg.se, linne, linnetyger, lintyg, medeltidsdagar, medeltidskläder, skapamer, skapamer.se, stor gravidmage, sy egna kläder / Permalink / 17

Här kommer några bilder på min medeltidsklänning som jag sydde till veckan på Gotland. 

Jag kunde inte riktigt sy en "Vanlig" klänning då min mage är stor och jag kommer inte i några plagg, jag hade bara sett ännu större ut än vad jag är om jag sytt ett stort täckte och satt över mig :P 

Nu gjorde jag en lång armlös väst kan man säga med snörning fram. 

Jag sydde först Elleonoras klänning och så blev det tyg över, så därför blev det en rosa/vit klänning till mig med. 

Nästa gång vill jag ha en brun klänning tror jag… 

Det var många som kom fram på marknaden och tyckte att vi var jättefina, det var roligt att höra. 

Under hela graviditeten har jag mest fått höra hur stor jag är och hur synd det måste vara om mig som går och bär på en såååååå STOR mage! 

Jag är så förbannat trött på folk alltså, det enda man behöver säga eller fråga en gravid kvinna är "Hur mår du" och "Vad vacker du är" man har liksom så mycket att tänka på ändå och jag vet att jag har en stor mage, jag vet att jag har gått upp i vikt, jag vet att mina fötter är svullna, jag vet att hela jag är gigantiskt stor och det finns inget jag kan göra åt det nu. 

Jag har träffat en massa olika läkare och barnmorskor och flera har i princip sagt att jag ska gå på diet, jag har bara träffat EN barnmorska som sagt att jag har en fin mage och att jag verkligen inte ska banta, att jag gör stora barn och får en stor mage och det borde ingen ifrågasätta eller kommentera. 

Jag har själv inte tyckt att jag varit så speciellt stor denna gång och jag har tyckt att tiden har flugit iväg, jag är inte redo att föda ännu, men jag känner mig påhoppad av folk och jag vet inte hur jag ska handskas med alla dessa kommentarer, jag vill bara låsa in mig själv de här sista veckorna så att jag slipper träffa folk som ska kommentera mitt utseende. 

I går gick jag ut med Elleonora och Linus för att åka sparkcykel, på den lilla promenaden träffade jag två personer som båda tyckte att de skulle säga något om mitt utseende, jag kan inte gå förbi någon utan att de kommenterar? 

En frågade om det var två därinne och en sa "Herregud är det tre veckor kvar" och skrattade. 

När jag lämnade Elleonora på dagis i går så kommenterade alla fröknarna min mage, " Du har ju varit gravid i evigheter nu" " Stackars dig" "Den är verkligen gigantisk" mm. 

Jag har och kommer aldrig kommentera en gravid kvinnas utseende, jag grät mig själv till söms i går och idag hade jag ångest över att lämna Elleonora på Dagis, jag skäms över hur "Stor" jag är och försöker numera klä mig i kläder som döljer min mage, och jag vill ALDRIG vara gravid igen! 

Jag tvekade flera gånger om jag ens skulle lägga upp dessa bilder på mig själv, men just nu ser jag ut såhär och för några dagar sedan kände jag mig fin, jag är gravid, jag bär ett liv inuti min kropp, snälla om ni ska skriva en kommentar så var snälla och tänk igenom vad ni skriver innan. 

 
 
Tyget kommer från Skapamer.se  och finns i en massa olika färger! 
Ni hittar tyget HÄR
 

Jag var precis lika stor med Elleonora och på ett år så kom jag tillbaka till min "vanliga" vikt igen, så varför skulle jag inte kunna göra det denna gång? 

Och när jag då hade gått ner i vikt, då var det ingen som kommenterade det? 

Men jag antar att folk gillar att trycka ner folk som redan ligger ner, det gör så att de själva får känna sig bra för en stund. 

Här är jag, ett år efter att Elleonora föddes, tycker ni att jag är gigantiskt stor här med? är det ingen som ska kommentera något på denna bild? 

 
/ Biskopsdotter 
#1 - - Camilla från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma:

Ååhh så fina kläder,älskar sånt 😊😊
O jättefin mage,tycker inte alls du är stor😊
Kram

Svar: tack så mycket! visst är jag större än vad jag var för 9 månader sedan, men jag är ju gravid. Tack för att du skrev en sån fin kommentar :)
Lilie Biskopsdotter

#2 - - Anonym:

Fantastiskt vacker!

Svar: Jättekul att höra, tack!
Lilie Biskopsdotter

#3 - - Anonym:

Du är vacker punkt! Alla som kommenterar är avundsjuka på att du bär ett liv ❤️ Visa upp magen med stolthet den är superfin

Svar: Man känner sig så ensam i en graviditet så det är lätt att ta åt sig, man är "annorlunda" och man sticker ut i mer än vanligt i några månader och är man inte riktigt bekväm med det själv så blir det jättejobbigt när man får höra sådant från andra. Vissa gravida kan gå i högklackat och ha alla sina gamla kläder under hela graviditeten, men jag blir liksom som en man, har storlek 40 i skor, brukar ha 37-38. hursomhelst, jag försöker se det positivt och jag har burit mer kläder som visar magen under denna graviditet, för som du säger, jag bär på ett liv :)
Lilie Biskopsdotter

#4 - - Fia:

Jag förstår mig inte på människor som tycker sig ha rätten att kommentera en annan kvinnas kropp, och särskilt inte när hon är gravid. Jag är själv gravid och hoppas innerligt att ingen kommer kommentera att jag är för liten och undra om bebis växer som hon ska...
Jag tycker att gravida kvinnor är det vackraste som finns, särskilt om där finns en mage😊. Jag hoppas att min mage kommer snart, vill känna mig gravid med.
Fantastiskt fina kläder, önskar att jag någonsin skulle kunna göra något sånt. Och lycka till i fortsättningen, och bry dig inte om vad andra säger om din mage, klart ni ska ha fler barn om ni vill! ❤️ kram

Svar: Tack Fia! :) Jag har hört det från andra gravida också att de fått kommentarer för att det är för små. Det är också hemskt att få höra, antingen är man för liten eller för stor, kan folk inte fatta att alla är vi olika!? Lycka till <3
Lilie Biskopsdotter

#5 - - Ann-Sofie :

Du har världens finaste bebis mage, finns inget finare än en kvinna som är gravid. Njut av sista tiden 💕💕💕

Svar: Tack 💗
Lilie Biskopsdotter

#6 - - Lea:

Jag gick upp 35kg med båda mina barn, hade verkligen gigantisk mage, och fick ofta kommentarer om hur stor jag var, att det måste vara tvillingar, en väldigt stor bebis eller att jag snart skulle spricka osv. Skitjobbigt att höra. Jag kände mig aldrig vacker som gravid, bara stor och tung. Sonen vägde 3200g och dottern 3340g vid födseln, så inte speciellt stora barn, och det kunde folk inte heller bara ta när jag berättade, det skulle prompt leta efter en förklaring till min stora mage,och jämföra med hur deras hade sett ut osv. Jättetråkigt! Jag förstår verkligen hur du känner, men du ÄR vacker! Jag tog nästan inga bilder på mig själv som gravid för att jag skämdes så mycket då, men jag ångrar det nu i efterhand. Jag ska inte säga att du ska försöka njuta sista tiden, för det är ju inte så lätt i slutskedet, men försök iaf tänka att du är vacker, och precis som du skriver så skapas en bebis där inne och det är ett fantastiskt mirakel oavsett storlek på mage eller hur mycket eller lite man går upp i vikt ❤️

Svar: Tack Lea! Vad skönt att höra. Jag har ungefär gått upp lika mycket. Elleonora vägde 4,5 kg när hon föddes och det tyckte folk var roligt att skämta om också. Nu i andra graviditeten så har ju folk sagt det igen att Elleonora var ju såååå stor så det är ju inte konstigt att nästa blir det. Och stackars mig som ska trycka ut en så stor bebis mm. Blir så trött.
Lilie Biskopsdotter

#7 - - Linda:

Hej! Du är hur fin som helst! Önska att jag hade fått så fin mage när jag vänta min Dotter.. men själv hade jag en pyttepytte liten mage och såg knappt gravid ut😢 Folk kommenterade mej gärna hela tiden "men du är väll inte gravid" "haha vilken liten ärt mage" osv.. du är SÅ fin❤️

#8 - - Jossan:

Du är riktigt vacker. Jag tycker det är riktigt härligt med en gravidmage. Har själv aldrig upplevt det och vill inte ha egna barn, men vill bara påpeka att du är fantastiskt vacker, både med och utan magen.

Min kommentar kanske låter dum, men jag har Aspergers Syndrom

Svar: Tack, din kommentar låter inte dum. Tack för fina ord.
Lilie Biskopsdotter

#9 - - Emelie:

Klart du har mage, du bär ju ett liv inom dig! Jag tycker gravida kvinnor är vackra. Du är inget undantag! Låt bli att lyssna på dumt prat!

#10 - - Anonym:

Du är otroligt fin. Jag gick upp 25 kg med mina 3 barn o plus att jag hade lite övervikt efter första o andra barnet. Jag var super svullen och fick psoriasis i samband med graviditetens så mitt ansikte o mina händer var fulla av det. Jätte jobbigt med kommentarer om storleken. O jag har fött mini barn... 2,6kg , 3,2kg o 2,9kg . Jag hatade oxå att vara gravid eftersom jag mådde så dåligt pga av min storlek. Nu kämpar jag med att gå ner vilket jag har haft väldigt svårt med denna gången. Men försök strunta i alla andra fastän det är svårt. Folk är idioter tyvärr.

Svar: Det är hemskt vad man ska behöva utstå. Hoppas att någon som är bra på att kommentera andra läser detta och lär sig något. Tack för din kommentar! :) kram
Lilie Biskopsdotter

#11 - - Jane:

Jag fick höra att jag absolut inte skulle överväga kejsarsnitt (var förlossningsrädd) för då skulle jag få en "hängmage" som jag hatade sen. Folk kan verkligen va så himla konstiga. Du ser strålande ut, lycka till sista tiden i graviditeten nu innan nästa underverk för entré!

Svar: Ja, det är konstigt att andra ska ge så mycket råd till gravida. Antingen har de aldrig varit gravida själva eller så var det typ 30 år sedan de var det. Alla är olika, man kan inte jämföra varandra. Tack för din kommentar! :)
Lilie Biskopsdotter

#12 - - Anonym:

Hej, jag hoppas du får njuta av din sista tid som gravid, idag har vi kvinnor sjuk press på oss själva, själv är jag gravid i v 7 med mitt andra barn, var gravid samtidigt som du 2014 med min dotter och hittade din blogg då. I dom tuffa stunderna så är det enbart 9 månader man ser ut som man gör, oavsett stor eller liten mage.. alla kommenterade hela tiden hur liten min mage var..... allt handlar oftast om hur man är uppbyggt genetiskt och hur man bär barnet, men det vet du ju säkert.

Njut av att du är frisk och får ett friskt barn och lyckats bli gravid, jag har massor av vänner som fått genomgå ivf. DU är fin precis som du är!

#13 - - Sofia:

Du är så vacker! Jag förstår dig helt, man blir så trött på att på något vis vara "allmän egendom" när man är gravid, alla har tydligen rätt att säga precis vad de tycker och tänker bara för att man är med barn!
Jag gick upp ca 30 kilo med båda mina barn, fick tack och lov aldrig höra av nån läkare eller barnmorska att jag skulle banta,herregud det räcker väl att man redan mår piss, hälften av kilona gick jag upp de första 15 veckorna då jag åt konstant för stt slippa må illa...
Vill säga gråt inte men jag vet hur svårt det är, speciellt i slutet på en graviditet och full med hormoner 💖
Tyvärr är det tydligen mycket lättare för folk att kommentera negativt än positivt, du är jättefin och snart har du bebis hos dig 💖

Svar: ♥️
Lilie Biskopsdotter

#14 - - Anonym:

Såå otroligt vackra bilder från Visby. Du är mycket historiebegåvad med. Tar ut det vackraste med våra tidsepoker. Många förstår kanske inte detta och ser på det som ska komma istället. Du ser att det är bra och ge dej inte med det du kan och tycker Lilie. Mycket tragiskt att du upplever osäkerhet med det som vi vill se. Hoppas det bli bättre för man saknar dina egna bilder som är så himmelsk fina.
Lycka till lilla vän❤️ Fån en tjej tullen annan.
Maud Bertilsdotter.🍀

#15 - - Therese:

Du är så vacker och jag tycker din mage är det också. Förstår inte hur vissa folk är funtade. Vet vad du går igenom fick också höra liknande kommentarer när jag var gravid, och visst blir man ledsen. Man vill inte höra sånt.

Ett år efter Ellionora var du ju i jättefin form! Sluta bry dig om vad folk säger och lita på din kropp.

Kram Therese ( en som följt dig ett tag nu )

Svar: ♥️
Lilie Biskopsdotter

#16 - - Johanna:

Folk häver ur sig de mest dumma kommentarerna ibland utan att tänka alls känns det som. När jag var gravid fick jag en kommentar om att jag nog skulle förbereda mig på kejsarsnitt för så liten som jag är så kan jag ju omöjligt föda barn naturligt. Denna kommentar var från en äldre man dessutom! Jag önskar att jag haft en bra kommentar att slänga tillbaka men jag var så ställd av det han sa att jag bara stod och gapade. Idioter finns det tyvärr gott om och som gravid tar man ju lätt år sig på grund av att man känner sig extra utsatt och dessutom har hormoner lite all over the place.

Du är jätte vacker! Försök tänka på hur fantastisk du och din kropp är som kan "baka" och bära ett barn. Heja dig!!

Svar: ♥️
Lilie Biskopsdotter

#17 - - Anonym:

Strunta i folks dumma kommentarer! Jag har fött tre barn och fått höra en massa saker men jag har bara tagit åt mig av det jag själv vill höra 😊 Du är fin precis så som du är! Å tänkt vilken fantastisk skatt du bär på 💖

Till top