NU GÅR DET SNABBARE ATT LAGA MAT

Allmänt / bagaren och kocken, biskopsdotter.se, grytset, kastruller, kök, kökutrustning, startset, zwilling / Permalink / 1

Jag älskar att fylla på köket med bra verktyg och ny utrustning. 

Man tillbringar trots allt en hel del tid där inne och då vill jag att det ska vara roligt att laga mat och baka. 

Nu i julas så förlorade jag två kastruller, det var vanliga kastruller från Ikea och väl använda, så det var inte så konstigt att de dog. 

Jag kokade knäck i ena och det gick verkligen inte att få rent botten, sedan så kokade jag Elleonoras nappar i en kastrull och glömde bort dem, så hela huset luktade bränt gummi och var rökfyllt, där rök den andra kastrullen. 

Så nu har jag bara haft två kastruller, en liten och en jättestor. 

Därför bestämde jag mig för att äntligen ta tag i saken och hittade ett grytset hos Bagaren och Kocken som nu står i vårt kök <3 

Jag är så lycklig, tänk att man kan bli så lycklig över ett grytset, men det är jag verkligen för det underlättar vardagen så mycket och jag kan äntligen laga fler saker samtidigt. Tidigare så har man varit tvungen att vänta på tex potatisen eller pastan innan man kan koka något annat :P 

Det här grytsetet kommer från märket Zwilling och är tillverkade utav rostfritt 18/10 stål och så har de jättefina glaslock vilket jag gillar, då ser man vad det är i dem. 

Setet innehåller tre grytor och en kastrull. 

Perfekt storlek på alla grytor och otroligt snyggt set, jag kunde knappt sluta fota det då det bara blänkte i köket :P 

 

Titta så vackert, allt (utom paprikan) kommer från trädgården <3 

 

Just nu är vi även inne i en "vägra äta" period, då menar jag med Elleonora. 

Så jag och Linus försöker på alla sätt att få i henne "nyttig" mat, för självklart går onyttig mat ner, allt som är tillverkat att VITT Mjöl, kolhydrater och socker. Vi ger allt vi kan komma på bara så att hon ska få i sig så mycket varierat som möjligt, men vissa dagar så blir man lite orolig, men då tänker jag på vad mina föräldrar gav mig för mat och jag har ju överlevt. 

Köpte denna djurpasta och tänkte att det kommer hon väl att gilla, jo dom vita pastabitarna gillade hon, men det var det. 

Gjorde även en korvgryta som jag stoppade ner grönsaker i, men det vägrade hon äta.. Hon älskar korv, men då ska det bara vara korv och helst kall korv? 

 

Livet med en trotsande treåring är typ det värsta jag har varit med om. 

Jag intalar mig själv varje dag att det kommer bli bättre och så försöker jag njuta av hennes vackra stunder då hon kramas, pussas och är sjukt omtänksam och hur gullig som helst. Man glömmer och förlåter allt hon säger och gör när hon är en ängel <3 

/ Lilié 

#1 - - Johanna:

Vet precis vad du menar, vi går igenom exakt samma period här hemma.

Svar: 😀👍🏻
Lilie Biskopsdotter

Till top