VI HAR EN TOMTENISSE HEMMA

Allmänt / biskopsdotter, tomtenisse / Permalink / 0

Idag har vi haft fullt upp! 

Först så var vi på BVC där Elisabeth fick två sprutor och drickvaccin. Man känner sig så taskig när man håller henne och så sticker dem, usch! 

Men vi ska vara tacksamma för att vi kan vaccinera våra barn här i Sverige gratis! 

Efter BVC så åkte vi och handlade de sista julklapparna, tog en sväng in på Ikea, hämtade en massor med paket och käkade. 

När vi väl kom hem så började jag bygga ihop en massa saker som fanns i paketen, ni får se bilder i senare inlägg. 

När barnen sedan somnade så satte jag mig och gjorde klart några julklappar som jag pysslat ihop själv, det får ni också se senare. 

Elleonora tror starkt på att vi har en tomtenisse här hemma och att hon hör och ser allt vi gör, så nu har jag tagit steget längre och köpt små nissesaker som jag nu har målat och ska placera vid vårt pepparkakshus, det är nämligen där hon bor. 

Så i morgon när Elleonora vaknar så kommer hon få en överraskning :)

Jag har även lagt in två små batteridrivna ljus i pepparkakshuset, så på kvällen tänds dom automatiskt (timmer) och då tror Elleonora att det är nissen som tänder i huset :P 

Jag har även spelat in min röst fast med "Heliumljud" och placerat mobilen under trappan och så har "tomtenissen" pratat till Elleonora, så ni kan ju tänka er att hon är helt såld på den här nissen och pratar till den varje dag, lägger mat vid pepparkakshuset (som vi äter upp) och springer till pepparkakshuset varje morgon för att se om nissen ätit upp maten. 

Hon ville även vara den här nissen på Lucia, hon har fått för sig att det är en tjej och att hon har flätor, så i går på Lucia var Elleonora en tomte med flätor på förskolan. 

Tänk om jag hade haft såhär påhittiga föräldrar, då hade jag nog fortfarande trott på tomten :P 

 
Fortsättning följer.. 
 
/ Lilié 
Till top