HOLD ON / EN VÄRLD FULL AV STRIDER

Allmänt / aninia, biskopsdotter.se, budskap, en värld full av strider, helande, hold on, jon henrik fjällgren, melodifestivalen 2017, nano, samiskt ursprung, vinnare av melodifestivalen 2017 / Permalink / 0

I år har jag blivit berörd utav 2 låtar i Melodifestivalen, jag har haft ståpäls under hela numret. 

Enligt mig så är det då riktigt bra låtar och jag hoppas verkligen att någon utav dessa två vinner. 

Det som är roligt är att Linus och jag har väldigt lik musiksmak så vi känner alltid likadant. 

Jag kanske inte ska skriva detta, men jag tycker att det är så himla fint. Linus började gråta när han hörde en utav dessa låtar. Jag grät också och har gråtit flera gånger sedan dess. 

De två låtarna som jag talar om är NANO- Hold on och Jon Henrik Fjällgren och Aninia - En värld full av Strider. 

 

Det går inte att förklara vad dessa två låtar har, det bara har "DET" och när man vet det, är det helt självklart och känns helt rätt i kroppen. Det häftigaste är att största delen av befolkningen måste känna likadant då båda låtarna gick direkt till Final. 

 

Nano var sist ut i första deltävlingen, jag var rätt uttråkad då jag inte tyckte att någon hade varit bra under hela kvällen, jag var nära på att stänga av tvn. 

Men, sen hörde jag första tonerna i "Hold on" och jag satte mig ner igen i soffan, shit, tänkte jag. 

Vem är det här? Det här är ju asbra! Han kommer vinna allt! Jag fick ståpäls och jag tittade på Linus och han kände samma sak. 

Så fort låten var slut så googlade vi på Nano och försökte hitta låten, men de som går direkt till final får inte släppa sina låtar direkt, så vi lyssnade på ett 30 sekunders klipp, om och om igen. 

 

Jag tittade även på alla andra delfinaler, men jag fick inte samma känsla på någon annan låt, förrän i lördags när Jon Henrik och Aninia entrade scenen. 

Först tänkte jag, FAN, Nano skulle ju vinna! Jag var ju så säker på det innan. Men nu visste jag inte alls. 

Samma sak här, ståpäls under hela låten, tårar och rysningar. SHIT vad bra! Hela numret, melodin, rösterna och alla effekter. Det var magiskt. 

Mina samiska rötter kom fram och jag tänkte bara "Jag skulle ha sjungit denna låt med honom" det här är precis vad jag skulle vilja göra om jag var med i Melodifestivalen. Men jag måste medge att Aninia passar väldigt bra också, och jag tycker att det är fel att dom inte pratade mer om henne, dom fokuserade bara på Jon Henrik och så stod det "Feat Aninia". 

Jag känner att låten hade inte varit den samma utan henne, hon stod för 50% av låten och dom borde bara ha kallat det för en vanlig Duett. För när De gick vidare och skulle sjunga låten igen, så pratade dom bara om Jon Henrik Fjällgren, det blev nästan lite pinsamt och jag tyckte synd om Aninia. 

Jag tror att låten kommer bli ännu bättre med Engelsk text om dom går till Eurovision. 

Jag har lyssnat på dessa två låtar hela dagen, och fått så mycket energi och musikglädje. 

Musik är helande, och båda dessa låtar har bra budskap <3 

 

"You gotta have the patience  

and believe you’re gonna make it  

gotta hold on 

 I know you’re crying on the inside  

but you fake it ‘til you make it  

gotta hold on"

 

  

"I en värld full av strider 
av strider

Finns en ekande kör  
och hjärtan som brinner för livet  
ja för livet 

Vi går samman igen 
för tiden är nu"

/ Biskopsdotter 

Till top