EN MASSOR MED LEK

Allmänt, ELLEONORA / biskopsdotter.se, chokladbollar, får, kusiner, sommar / Permalink / 5

Idag har Elleonora lekt med sin Kusin hela dagen! 

Från och till har det låtit som att vi har typ 10 barn hemma, skönt att det är sommar så att de har kunnat springa av sig utomhus :P 

Jag har varit otroligt seg idag och sovit från och till hela dagen, tur att Linus har semester så att han kan leka med barnen! 

Men jag följde med på en promenad iaf, vi gick till Fåren och Milo blev helt förälskad i ett vitt får, han ville ta med sig henne hem, Elleonora tröttnade snabbt och ville istället skjuta Fåren med Milos vapen… hmm.. 

 

Sedan bakades det chokladbollar, fast efter en stund så utvecklades alla bollar till bajskorvar och det tyckte barnen var jätteroligt!! 

 
Koncentrerad :P
 
 

Jag blir tokig på Elleonoras hår, hennes lugg är så bred och jag försöker nu smala till den, men då ser ju kanterna jättefula ut. Sedan så är hon inte en tofs eller rosetttjej, det funkar ibland men då måste man muta henne. 

Jag känner även att jag vill att hon ska få bestämma själv, jag vet ju själv att det inte är skönt att ha tofs eller en massa hårspännen i håret. Hon är verkligen ett "naturbarn" om hon fick välja så skulle hon gå naken dygnet runt, hon ser i princip ut som Tarzan.. 

Men kanske kommer det ändras om några år.. jag vill bara att hon ska må bra. 

Det skulle aldrig gå att låta hennes lugg växa, hon skulle bli galen när håret kommer i munnen hela tiden. 

Jag fattar inte hur andra gör med sina barn, jag har sett många i Elleonoras ålder som har långt hår och ingen lugg, antingen så har inte de barnen några problem med att föräldrarna pillar i deras hår eller så blir de tvingade :P 

 

Jag hann till och med ligga i sängen och se ett avsnitt av TURN utan att något avbröt mig, sedan så kunde jag ta en dusch utan avbrott och stryka upp hela tvätthögen! 

Så obeskrivligt skönt när Elleonora har någon att leka med, Lilla E du är efterlängtad! 

/ Lilié 

#1 - - Caroline Planebrink:

Haha känner igen problemet med håret!
Min snart 4 åring ville i vintras klippa håret som sin pappa för att hon klaga på sitt hår. Så vi gick till frisören och klippte av hälften av håret så hon hade ungefär 10cm runt om och lugg. Hon var jätte nöjd och tyckte det var skönt! Men hon ångra sig efter någon månad och ville ha långt som mig igen. Så nu låter vi håret växa ut, fast lugg är ett måste! 😅

#2 - - Anonym:

Mina flickor har långt

#3 - - Anonym:

Mina flickor har långt hår o de hatar att kamma sig och ha tofs så de set i princip ut som troll i håret jämt o ständigt. Jag kammar endast när de tvättar håret om ens det. Den äldsta har nåt hårspänne på sig ny eftersom hon tycker det är fint. Den mellersta är verkligen en fri själ o älskar att ha utsläppt. Visst får hon hår i munnen ibland och ibland äter hon upp lite hår men vad gör det. Jag är lite som du låter barnen vara så de får känna sig bekväma. Så fortsätt så... låt Ellie bestämma. Lite hår i magen kommer hon inte bli sjuk av 😉

#4 - - Johanna:

Min Alma vill inte heller ha tofs eller spännen i håret, hon rycker ur dem direkt! Jag var likadan när jag var liten har min mamma berättat och jag tycker fortfarande inte om att ha uppsatt hår så jag vet ju hur hon känner.
Vi klippte hennes lugg för ett tag sedan, som tur är så växer hennes hår väldigt långsamt och hon har väldigt tunt hår så har man tur kan man borsta hennes hår när det är blött och dra luggen åt sidan och då ligger den oftast kvar så, men snart är det dags att klippa luggen igen så den inte går ner i ögonen.

#5 - - jenny:

Min dotter är precis likadan! Har klippt lugg på henne för att få bort håret lite iaf. Tofs och spännen är totalt förbjudet!

Till top