GPS-KLOCKA TILL BARN

Allmänt, Samarbeten / andra barnet, biskopsdotter.se, gps-klocka, jollyroom, north 13,5, säkerhet / Permalink / 2

Man kan inte vara nog försiktig när det kommer till sina barn. 

Jag har länge funderat på om det finns någon typ av GPS-utrustning som jag kan skaffa till Elleonora. 

Hon har kommit i den åldern nu då hon lätt kan försvinna på några sekunder, jag fick erfara det när vi var på Furuvik, hon försvann aldrig så att jag inte såg henne, men hade jag varit lite mindre vaksam så hade hon lätt kunnat komma bort. 

Om det gick så skulle jag vilja operera in ett chip i henne så att jag kan se vart hon är hela tiden :P Det kanske redan finns? 

 Hursomhelst så har jag hittat en GPS-klocka hos Jollyroom

Det är värt att testa och jag sitter just nu och försöker lära mig hur klockan fungerar. 

Det viktigaste man måste veta är att att klockan behöver ett kontantkort, det som funkar bäst i Sverige är Telia och Comviq. 

Sedan så måste man ladda ner en app på sin mobil som heter SEtracker, den finns i App store och är gratis. 

Via appell styr man sedan klockan och kan ställa in en massa smarta funktioner, tex så kan man se ställa in så att man får en varning om barnet tar av sig klockan, man kan ställa in "gränser" på en karta så klockan larmar om barnet kommer utanför gränsen, man kan skicka röstmeddelanden till klockan från appen mm. 

Klockan har en massa funktioner, nu måste jag bara köpa ett simkort då det vi hade var för gammalt! 

Sedan kommer jag placera denna klocka i Elleonoras jacka, ryggsäck eller liknande när vi är ute och reser eller om någon ska passa henne mm. 

Men främst när vi lämnar henne på dagis, jag är så orolig över att något ska händ henne där, att någon främling ska locka på henne vi staketet och sedan kidnappa henne. 

Det är utan tvekan min värsta mardröm, om ni har sett TAKEN så förstår ni. 

Jag hoppas att jag aldrig kommer behöva ha nytta av denna klocka, men jag är så glad över att vi har den! 

 
Appen SEtracker, såg nu att det finns tre olika versioner så jag ska ladda ned den senaste nu då version 1 inte verkar funka helt. 
 
 
Här är lite mer info om klockan från Jollyroom`s hemsida: 
 
GPS-klockan från North 13.5 ger en extra trygghet och säkerhet för dig och ditt barn. Med GPS-klockan kan du se var ditt barn befinner sig via en app med karta i din telefon eller läsplatta. Du kan hålla kontakt på vägen till och från skola, förskola och andra aktiviteter utanför hemmet. 

Klockan skickar information till din telefon eller läsplatta via GPS-signaler, vilket gör att räckvidden är obegränsad. Du kan ringa till klockan, och den kan även ringa upp något av de 10 nummer som du själv sparar i den via appen. En SOS-knapp gör det lätt för att ditt barn att ringa ett larmnummer vid eventuellt nödläge. 

Klockan har dessutom inbyggd stegräknare och Geofence (möjlighet att ange gränser på en karta – klockan larmar när den kommer utanför gränsen). Klockan kan även skicka ett SMS till din telefon om ditt barn tar av sig eller tappar den.

Klockan behöver inget speciellt abonnemang och fungerar med kontantkort. Tillverkaren rekommenderar Telia eller Tele2/Comviq som operatör för bästa funktion i Sverige. Batteritid är cirka 1–2 dagar beroende på användande. Laddningstiden är ungefär två timmar.


- Tvåvägskommunikation
- Kontakt via SMS och GPRS
- Larmknapp
- Skicka inspelade röstmeddelanden till klockan
- Obegränsad räckvidd
- Varning vid lågt batteri
- Microsimkort
- Certifierad enligt 1999/5/EC
- Träffsäkerhet för GPS: 5–15 m.

OBS! Appen SeTracker är tillgänglig på flera språk – Leverantören rekommenderar dock att den används på engelska för den mest korrekta översättningen.
OBS! Telia eller Tele2/Comviq är rekommenderade operatörer enligt leverantör. Telenor fungerar inte i nuläget.
OBS! GPS-klockorna är inte vattentäta.
 
/ Lilié 
#1 - - Anonym:

Hej! Jag har precis köpt gps klockan o tänkte bara fråga om eran har funkat bra? Räcker det med tex ett kontantkort från halebop/comviq? Måste man ha surf eller fylla på kortet med pengar?
Du får jättegärna Maila mig svar :) linda.s.klingberg@gmail.com
Mvh Linda

#2 - - Anonym:

Hej. Jag har precis köpt en likadan GPS-klocka till min son. Problemet är att jag inte hittar något licensnummer som tydligen behövs när man registrerar sig i appen. Var hittade du licensen? Mejla mig gärna om du har ett svar. Tack på förhand!
Hälsningar, Sandra

Till top