TIPS PÅ GOD ÄPPELPAJ

Allmänt, Bakverk / biskopsdotter.se, knäckig äppelpaj, leila bakar, äppelpaj / Permalink / 0

Jag bakade två olika äppelpajer i helgen, en från Leilas bakbok och en från ICA´s recept. 

Leilas var inte något speciellt, jag trodde att den skulle vara godare, en helt vanlig paj med mördeg. 

Men den från ICA`s var supergod, en knäckig paj, så därför tänkte jag tipsa er om den nu :)  

 

 Jag använde Jonagold äpplen, de blev mycket goda i pajen. 

Ingrid Marie brukar ju vara den vanligaste sorten i bakverk, men jag hittade inte de i affären. 

 
Här kommer receptet på den första pajen från ICA, den var verkligen supergod! 

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen (Jag hade 5 äpplen i varje paj)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
  3. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
  5. Fördela smeten över.
  6. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. 
  7. Till servering: Servera med grädde eller vaniljsås.

 

Sedan gjorde jag denna paj från leila, ni hittar receptet HÄR

Bra med höns! :) Alla matrester ger vi till dem. 
 
 
/ Lilié 
Till top