TROTS

Allmänt / biskopsdotter.se, småbarnsförälder, trots / Permalink / 6
Elleonora är inne i en sjukt jobbig trotsperiod och hon gnäller hela tiden. 

Hon kan och ska göra allt själv och hon lyssnar inte på ett nej, eller hon lyssnar knappt på något, bara mutor. 

Jag är så sjukt trött och jag vill bara att denna period ska vara över. 

Ärligt talat så vet jag inte hur jag ska orka när nästa barn kommer!? 

Jag blir galen från och till och får bita mig i läppen, gå ifrån eller låta Linus ta över för hon går verkligen på mina nerver. 

Så fort jag säger nej till något då är jag "Dumma mamma" och så ropar hon på Linus. 

Hur fasiken ska man lära snart en treåring att bete sig, eller ska man bara ignorera? Kommer de lära sig av sig själva, hur hård ska man vara? 

Vi har ju börjat med att hon får gå upp på sitt rum när hon är för elak och det gör så ont i hjärtat när hon gråter och stampar i trappan, sedan blir det tyst och så hittar man henne i sin säng. 

Hon slåss och går typ igång på att göra illa folk, hon blir triggad när vi säger nej eller om vi säger att det gör ont. 

Det finns säkert en massa bra böcker att läsa om detta men jag orkar inte! Jag behövde bara ventilera mig lite. 

Det går väl över som allt annat och om två år så kommer man inte ens komma ihåg denna period, eller jo vänta.. då har vi ju en ny tvååring!! 

Är det ok att säga att jag längtar typ 5 år framåt i tiden, jag längtar tills vi kan åka på en utlandssemester och njuta av den, jag längtar tills barnen kan leka ihop och jag kan sitta ned en stund. 

Nu låter det som att jag är typ döende, nej men självklart så finns det fina stunder också och jag längtar tills jag får hålla Lilla E i famnen och allt vad bebismys heter, men jag vill också vara ärlig med att säg att det kommer bli sjukt jobbigt och stundtals så ser jag inte framemot det. 

 

Älskar denna lilla tjej över allt i världen, men hon gör mig tokig ibland och just nu rätt så ofta. 

/ Lilie 

#1 - - Lisa:

Jag känner så igen mig. Min son är 2 år 7 mån och är hemsk stundvis just nu. Rätt som det är får man en smäll och allt tar sån tid för det ska göras själv och på hans villkor, phu. Nr 2 för oss kommer om ett par månader och som du säger, hur ska jag orka.

Svar: Kämpa! Vi måste kämpa! 😜😂
Lilie Biskopsdotter

#2 - - Johanna:

Förstår precis vad du menar. Alma blir 3 om mindre än en månad och det beteendet har suttit i ett tag nu 😣 Det går verkjligen upp och ner från dag till dag och ibland från timma till timma, och precis som du skriver så känns det som att man ska bryta ihop ibland. Speciellt då hon tjatar och bryter ihop om man ber henne vänta eller liknande. Tur att det är en period som är övergående, men trots att man vet det så är det ändå sjukt jobbigt när man är mitt i det!

Svar: Så skönt att höra från fler mammor 😀🙏🏻
Lilie Biskopsdotter

#3 - - Fia:

Här är en till med en blivande 3 åring som just nu har förvandlats till ett trotsmonster! Har även en son på 1 år som börjar upptäcka världen så jag hade gärna varit en bläckfisk med ögon runt hela huvudet nu! Haha! Vi får hålla ut och hoppas på att trotsen släpper snart. Min kära mor säger dock alltid att jag började trotsa i 3 års åldern och slutade aldrig 😂😌

Svar: 😂
Lilie Biskopsdotter

#4 - - Lea:

Här finns en till! Har också en som fyller 3 i oktober och en som blir 1 år nästa månad. Det är sååå mycket gnäll! Allt sägs med gnäll, och när vi säger nej så tittar han bara på oss och fortsätter,alternativt skriker nej tillbaka eller bryter ihop. Är det nu dom grå håren börjar smyga sig fram? 😅 lillasyster har precis börjat gå och klättrar på ALLT eller stoppar saker i munnen. Puh! 😂

Svar: Stackars dig! Fy alltså. Man är ju helt tömd på energi.
Lilie Biskopsdotter

#5 - - Therese:

Ville bara säga att jag känner igen mig i allt du skriver. Har en dotter som fyller 3 i september och det är mycket " kan själv" "dumma dig" slåss och beter sig, skriker och ropar och är arg på oskyldiga. Idag fick jag bära ut henne skrikandes från djurparken för hade väntat på henne länge nog utan att hon kom frivilligt. Folk tittade och man ville bara försvinna.
Längtar också framåt i tiden ibland, det får man göra :)
Har en 4 -åring också som var 1,5 när Olivia föddes. Det var en tuff period men man överlever :) och ... Det blir lättare.

Svar: Tack för peppen! Känner inte att så många verkligen skriver hur det är. Alla är bara så
Glada och lyckliga på nätet 😎
Lilie Biskopsdotter

#6 - - Sofia:

Välkommen i klubben! Vide blev nydd två och hans hobby just nu är att jaga höns,hund,katt och kanin, han mer än gärna kastarsaker på dem, sparkar, drar päls osv osv, vi säger till han skiter i det,vi sätter honom vid väggen, han skriker och vägrar ge sig å så börjar det om igen.. å så en lillasyster på 5 månader som helst ska bäras gela tiden, storebror kastar sig på marken.....överallt, asså man blir tokig😰på ica en dag bar kag babyskydd med bebis,kundkorg,ungen slet sig, springer genom ica,ut utanför kassorna till en jäkla bil, sån där man stoppar mynt i,jag får slita bort ungen, dra tillbaka honom till kassakön,där flashar han min leomönstrade ambingsbh.....nä nu blev det bara svammel😅 hursomhelst, vissa dagar är trots, gap, skrik, jag skriker,han skriker, han gråter, jag gråter...tröstar mig med att det måste vara övergående!

Svar: Haha, shit. Så härligt att höra att man inte är ensam. Ibland låter det typ som att jag/vi slår henne. Hon skriker som bara den och man skäms, grannarna måste ju undra vad vi gör. Hon har ju lärt sig att gallskrika som en riktig tjej, as ljus ton som man får tinnitus av.
Lilie Biskopsdotter

Till top