VÅRA HÖNS OCH LITE GRAVIDTANKAR

Allmänt, VÅRA DJUR / att vara gravid, biskopsdotter.se, egna höns, elleonora, familj, känslor, kärlek, livet på landet / Permalink / 0

Det är så roligt att se hur kul Elleonora tycker att det är med hönsen. 

Hon springer till dem varje varje morgon och plockar ägg, klappar dem och matar dem. 

Elleonora älskar vår svarta höna "Hidi" men hon ligger och ruvar nu, jag hoppas att hon slutar snart! 

Elleonora brukar alltid få bära henne och klappa henne mm, men nu morrar hon typ när Elleonora kommer i närheten. 

Därför har "Humlan" blivit en ny favorit, det är vår andra svarta höna, hon är också jättesnäll mot Elleonora och låter henne kramas mm. 

 
Kan man bli annat än lycklig när man ser sitt barn sitta så här fridfullt med en höna i famnen. 
 
 
Humlan ska alltid hoppa upp i mattunnan, de är verkligen olika alla våra höns <3 
 
 
Gräver mask: 

 

Jag hade aldrig kunnat drömma om denna tillvaro för typ 10 år sedan. 

Så mycket kärlek som jag upplever med min lilla familj, det har jag aldrig upplevt tidigare. 

Jag gråter ofta av både rädsla, lycka och sorg. 

Man blir präglad av sitt förflutna och jag försöker tänka positivt och jag försöker unna mig det liv jag har skapat, men oron över att något ska hända finns alltid där. 

Ibland tänker jag att livet kan inte vara så här bra, snart kommer det hända något som förstör allt, för så har hela min barndom varit. 

Att få barn är verkligen så känslofullt, jag oroar mig ständigt för att något ska hända Elleonora, samtidigt är jag så glad över att jag har henne och Linus, och tänk, snart är vi fyra. 

Det känns också så overkligt, jag kan inte ta det till mig förrän hon verkligen är här, och tills jag vet att hon mår bra, tills förlossningen är över. 

Jag är så van vid att något går fel, allt gick ju så bra med Elleonora så tänk om det inte går lika bra med Lilla E. 

Det finns inga garantier och jag blir smått irriterad på folk som säger att "Allt kommer gå bra" "Allt kommer ordna sig" mm. 

Det finns ingen som kan veta något i förväg. 

Jag kommer ihåg när min mamma sa att det inte skulle vara några problem för mig att föda eller vara gravid, för ingen annan i släkten hade haft några problem. 

Titta på mig nu, Elleonora fick komma ut med akut kejsarsnitt och jag har redan stött på en massa komplikationer med denna graviditet. Jag orkar inte gå in på det nu, men jag måste gå och ta en massa tester nästa vecka, jag har järnbrist, karpaltunnelsyndrom,  gått upp en massor i vikt, har fruktansvärt ont i rygg, buk, höfter och ben, svullen överallt, spyr vid minsta stress och så värker det i mitt ärr från kejsarsnittet. 

Så vem kan säga till mig att allt kommer gå bra? Inte ens en läkare kan göra det. 

Vem vet, jag kanske inte ens lever om två månader, vem kan ens garantera att en förlossning går bra? 

Nej, jag vill bara få detta överstökat nu, men jag måste såklart vänta och jag vill verkligen inte att Lilla E ska komma ut förtidigt. 

Men jag är inte en person som håller tyst om något är fel, jag är så otroligt trött på alla dessa gravida kvinnor på sociala medier som bara visar upp det vackra med att vara gravid. Jag förstår inte varför man gör så? 

/ Lilié 

Till top