VÅRA KYCKLINGAR KOMMER FRÅN DJUPEDALS GÅRD!

Allmänt, VÅRA DJUR / att veta om höns, biskopsdotter.se, blogg.se, djupedals gård, egna höns, ekologiska ägg, ruvande höna, värpa / Permalink / 3

Jag hade det på känn! 

Eller jag trodde hela tiden att Heidi skulle få minst en kyckling, men när det sedan var tre kycklingar i går så blev jag rätt imponerad då jag hade köpt äggen på Coop. 

I går låg det alltså tre ägg kvar under henne (vad vi tror) och nu på morgonen när vi öppnade hönsgården och Heidi kom ut från kattburen, så var det FEM kycklingar! 

Nu är det bara ett ägg kvar och hon vill fortfarande ruva på det, så kanske kommer alla sex ägg som jag köpte på coop att bli kycklingar :P Haha.. alltså det är ju ashäftigt! 

Idag har vi varit och handlat en massor till kycklingar, ny vattenautomat, foder och nät. 

Vi gjorde rent ett utav de små husen i gården och har nu säkerställt det med nät så ingen kommer ut eller in, där får Heidi bo ostört med sina kycklingar nu de första två veckorna. 

Dock så skulle det säkert funka fint att låta kycklingarna och Heidi bo tillsammans med de andra hönsen då alla kycklingar var ute i gården idag med sin mamma och det gick jättebra. 

Men vi åker till Gotland snart och vill vara helt säkra på att alla kycklingar kommer överleva. 

 

Elleonora fick hålla en kyckling i handen idag, det gick jättebra men nu vill hon bära dem hela tiden och det får hon inte! 

Vi har bråkat en hel del idag om detta. 

 

Jag ska vänta några dagar till sedan tar jag bort det sista ägget, hon verkar som sagt fortfarande vilja ligga på det, så kanske gömmer det sig en kyckling där med.
Här är en bild på äggen som vi rensade ut från kattburen.
Jag läste att man kunde söka på numret på äggen och se vart äggen kommer ifrån, jag har nu gjort det och våra ägg kommer från Djupedals Gård :D
Alltså hur häftigt är inte det!
Jag hittade en sida på Aftonbladet där man skriver in nr på äggen, kolla själva HÄR.

Troligtvis så kommer dessa hönor/tuppar att vara vita så som de hönorna är på gården. 

Om någon undrar vad det vita är på väggarna så är det "Kiselgur" ett medel som håller löss och kvalster borta, vi har sanerat alla hus ordentligt och det är inte farligt för hönsen eller kycklingarna. 

I detta hus får Heidi bo med sina kycklingar ett tag:

/ Lilié 
#1 - - Sofia:

Men vad häftigt. De ska jag prova nästa vår, köpa ägg på coop och lägga under en ruvhöna 😁 låt definitivt ägget ligga några dagar till, de ägg jag köpte av uppfödare i år var jag på vippen att kassera efter 24 dygn, tomma tänkte jag men lät dem ligga, kläcktes 8 kycklingar mellan dag 3
26-28! Tänk om jag hade slängt dom!😱

Svar: Ja, jag är rädd för att ta bort ägget förtidigt. Man får se vad hönan vill. Ligger hon på ägget så ska man nog inte ta bort det ännu. Men om hon börjar lämna ägget ofta eller slutar ruva helt så kan man nog ta bort :)
Lilie Biskopsdotter

#2 - - Johanna:

Alltså så himla häftigt!! Kycklingar kan ju dessutom vara bland det sötaste som finns 😍

Svar: Ja de är så overkligt söta
Lilie Biskopsdotter

#3 - - Sofia:

Ja både och tyvärr, vi förlorade en kyckling som inte hann ta sig ut innan hönan gick av äggen med de redan kläckta kycklingarna, den blev kall och tog sig inte ut 😢 men går hon av och du varken ser hålslag eller hör pip är det säkerligen tomt

Till top