VI HAR FÅTT KYCKLINGAR!

Allmänt, VÅRA DJUR / biskopsdotter.se, blogg.se, by biskopsdotter, egna höns, egna kycklingar, kycklingar, kycklingar från ekologiska ägg i affären, ruvande höna / Permalink / 1

Kan ni förstå!? :D 

Vår höna "Heidi" har ruvat i nästan 2 månader nu, först låg hon i över 4 veckor utan några ägg under sig, vi tänkte att hon kanske skulle sluta ruva efter ett tag.. 

Men sen tyckte jag så synd om henne så jag åkte till Coop och köpte ett sexpack ekologiska ägg och la under henne. Jag har läst att det kan funka och det gjorde det!! 

Nu har det gått 22 dagar sedan jag la äggen under henne och nu på kvällen när Linus skulle ta in hönsen så kom han inspringandes igen och skrek "Heidi har fått kycklingar" <3 

Jag och Elleonora skyndade oss ut och där var först 2 kycklingar, men efter ett tag så kom det ut en till kyckling under Heidi. 

Vi är inte helt säkra på hur många de är, det kanske ligger fler under henne. Men totalt har vi sett 3 kycklingar och nu googlar vi förfullt på vad vi ska göra! 

I morgon blir det att åka och handla en massa saker till kycklingarna, vi har i princip inte förberett något då jag inte visste om det skulle funka med ekologiska ägg. 

Men vi har gett dem mat nu och vatten, alla ser ut att må bra och rör sig, Heidi är jätteduktig och delar maten åt dem och så pratar hon med de hela tiden <3 

Efter de har ätit så går det under henne igen, så spännande och roligt! 

Vi är så glada och framförallt så är vi glada för Heidis skull då hon har legat och ruvat i som sagt två månader. 

Jag uppdaterar mer i morgon! :D 

 
Visst är de söta!! <3
 
/ Lilié 
#1 - - Sofia:

Åhh Grattis så söta 😍

Svar: Tack! :) Vår familj bara växer och växer :P
Lilie Biskopsdotter

Till top