LILLAS EGNA SAGOR

Allmänt, ELLEONORA / att få ett syskon, barnböcker, biskopsdotter.se, gravid, lillas egna sagor, mamma, mammablogg, personliga barnböcker / Permalink / 0

Det här är nog det roligaste jag har hittat till Elleonora, Personliga barnböcker! <3 

Jag letade efter böcker som handlade om syskon då jag har märkt att Elleonora tycker att det är roligt och att hon förbereder sig på att "Lilla E" ska komma. 

Jag hittade då lillasegnasagor.se och blev helt förälskad! 

Det finns en massa olika böcker att välja mellan och det hela går ut på att ditt barn eller de barn du vill ge boken till är huvudpersonen. 

Man får välja i princip allt utseendemässigt så att barnet i boken ser ut som barnet som ska få boken, även andra karaktärer får man skapa med rätt ögonfärg, hårfärg, frisyr mm. 

Jag gjorde två böcker, en som handlar om Elleonora och hennes kusin "Milo" och en som handlar om Elleonora och hennes kommande lillasyster, jag suddade ut namnet på boken så att ni inte skulle få se "Lilla E´s" namn ännu, jag tänker att vi håller på det ett tag till.  

 

Jag hade lite svårt för att välja hårfärg på Elleonora, hon är väldigt ljusbrun nu och lite blond på topparna, så jag tyckte inte att helt brun passade. Men jag känner inte heller att helt blond passar. 

Hon kommer troligtvis att bli mörkhårig när hon blir äldre för hon ser precis ut som jag gjorde i hennes ålder. 

Sedan så vågade jag inte sätta något hår på "Lilla E" ännu, men om hon är lik Elleonora så kommer hon komma ut med mörkt hår. 

 

Så roligt att se att Elleonora gillar böckerna också, vi har läst de två kvällar i rad nu. 

Jag kommer definitivt att beställa från Lillas Egna Sagor igen. En jättebra present att ge bort också, tex till dop eller födelsedag. 

/ Lilié 

MORMOR ELSA

Allmänt, ELLEONORA / barnkläder, elleonora, lilie biskopsdotter, madicken, madicken förkläde, madicken klänning, mormorelsa, äldre barnkläder / Permalink / 0

Som jag letat efter dessa "gamla" barnkläder, det finns ju inte att köpa längre i vanliga butiker, utan man får sy själv eller hitta någon annan som är bra på att sy. 

Nu har jag äntligen hittat en butik som säljer vackra äldre barnkläder och framförallt "Madicken klänningar" <3 

Jag skulle vilja klä Elleonora i sådana här klänningar varje dag, jag funderar starkt på att gå en sykurs så att jag ska kunna sy själv då det är så svårt att hitta. 

Denna underbara klänning kommer från webbutiken mormorelsa och ni hittar den HÄR

 

 
Ni hittar fler klänningar HÄR
/ Lilié

ETT ORDENTLIGT BABYSKYDD

Allmänt / att resa med barn, axkid, babyfix, babyskydd, bas, bil, bilbarnstolar, biskopsdotter.se, gravid, iso fix, jollyroom, mamma, mammablogg / Permalink / 0

(Sponsrat Inlägg) 

En av de viktigaste sakerna när man får barn (tycker jag) är bra bilbarnsstolar. 

När Elleonora var nyfödd så använde vi ett tillhörande babyskydd från vagnen som vi köpte då. 

Den funkade, men nu inser vi att det finns en massa bättre modeller och märken. 

Jag älskar ISOfix funktionen, det är så praktiskt, smidigt och säkert! 

Så nu med nästa barn har jag och Linus sagt att vi måste ha ett bättre babyskydd och framförallt med ISOfix så att det bara är att klicka i babyskyddet i basen som alltid är fastmonterad i bilen. 

Jag kommer ihåg när Elleonora var liten och hade somnat i bilen, vi skulle gå in i mataffären och så stod man där och krånglade med bilbältet, försökte göra små tysta rörelser så att hon inte skulle vakna. 

Nu är det bara att klicka bort babyskyddet från basen, sååå skönt! :D 

Sedan så tycker jag att det är viktigt med ett bra solskydd och med bra så menar jag långt så att bebisen inte behöver få sol i ögonen, det hade inte vårt tidigare babyskydd men det har denna. 

Det här babyskyddet med tillhörande bas kommer från märket Axkid och är nu även nedsatt i pris hos Jollyroom

 
Info från Jollyrooms hemsida: 
 
"Axkid Babyfix är ett säkert och testat babyskydd som blev utnämnt till ”bästa budgetval” 2014 av bäst-i-test.se. Babyskyddet ger det nyfödda barnet det bästa skyddet i bilen med sitt höga sidoskydd. 

Bekvämligheten för ditt barn är också mycket god med mjuka polstrade axelmuddar och bekväm nackkudde. Handtaget är justerbart i fem lägen vilket gör att stolen kan användas som gungstol eller matstol när den inte är monterad i bilen. Babyfix är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04 och kan användas för bakåtvänt åkande för barn mellan 0–13kg. 

- Fempunktsele som justeras med enhandssträckare för maximal säkerhet.
- Höga sidoskydd borgar för mycket god säkerhet vid sidokollision.
- Ett av marknadens lättaste babyskydd.
- Med extra utvickningsbar skärm på solskyddet.
- Klädsel och muddar framtagna för att ge det nyfödda barnet en bekväm resa.
- Maskintvättbar klädsel i 30 grader.

Vikt: 3,53 kg.
Längd: 63 cm.
Bredd: 43 cm.
Höjd: 55,5 cm.

Babyskyddet Axkid Babyfix blev bästa budgetval av bäst-i-test.se men följande motivering: "Billig och lätt, smutståligt tyg, mycket stabil bas" 
 
 
Info om Basen från Jollyrooms hemsida: 
 
"Axkid Babyfix Bas är en testad och säker bas som passar till babyskyddet Axkid Babyfix och gör monteringen extra säker och enkel. Basen monteras enkelt fast i bilen antingen med bilens bälte eller med ISOfix armarna. Den är utformad för maximal säkerhet med bältesklämma så att bältet är rätt fastsatt i basen. Basen kommer med ett stabilt stödben. Med Axkid Babyfix Bas hakas babyskyddet lätt i och ur bilen med ett enkelt klick." 

- Stabilt stödben och säkert rotationsstöd.
- Kan monteras med Isofix eller bilens trepunktsbälte.
- Bältesklämman säkrar bältet och ger en korrekt montering.
 
 
 

Märket Axkid har mer än bara bilbarnstolar, de har det mesta inför bilresan så som dynor, förlängningsband, bilspeglar, midjemuddar, solskydd, sparkskydd och Ipadhållare

Tro det eller ej, men ju äldre barnen blir desto mer saker behöver man! :P 

Nu har Elleonora fått en Ipadhållare och det var nog räddningen när vi åkte upp till Järvsö. 

Sedan fick hon även hem midjemuddar som man enkelt monterar på bältets höftdel eller vid halsen om barnet tycker att bältet är obehagligt. 

Jag skulle själv vilja ha ett då jag tycker att det är extremt irriterande när bältet skär in i halsen. 

 
 

Nu känns bilen komplett inför ett till barn, så skönt att ha blivit av med den stressen <3 

Trevlig kväll! 

/ Lilié 

Till top