FÖR EN SKÖNARE RESA

Allmänt, Samarbeten / bilbarnstol, bilresa, biskopsdotter.se, bältesstol, iso fix, jollyroom, recaro, säkerhet / Permalink / 1

Elleonora är ju snart 3 år och hon följer verkligen dessa olika faser. 

Nu är hon inne i en trotsperiod och vill bestämma allt själv. Just nu är det extra jobbigt när vi ska åka bil för hon vill sitta framåt, men det går inte för hon har en bakåtvänd bilstol från Besafe. 

Det är ju de allra bästa att sitta bakåtvänd så länge som det går, men nu har vi i princip kommit till det stadiet där det inte går längre. 

Därför har jag kollat runt på olika framåtvända bilbarnstolar och jag hittade en från märket Recaro

Det är en bältesstol med iso-fix och den känns verkligen rejäl med sidoskydd för både kropp och huvud. Stolen är anpassad för barn mellan 3-12 år (15-36 kg) så hon kommer kunna ha den väldigt länge. 

Tanken är att hon ska få sitta i den kortare sträckor, men när vi åker längre sträckor så får hon fortfarande sitta i sin bakvända stol. 

Nu ska vi snart åka till Järvsö och då tar vi med oss båda, börjar hon gnälla allt för mycket så får hon byta stol en stund under resan. 

Jag kan tänka mig att det även kommer bli ett himla liv när vi ska till Gotland senare i sommar om hon inte får sitta framåt när hennes kusin får det. 

Självklart går säkerheten först och det har vi varit noga med när vi valde denna stol. 

Den ska vara godkänd för henne och vi har testat den till affären idag, hon satt jättebra i den! 

Det som gör att jag gillar den bättre än många andra bältesstolar är att den har Iso-fix, det känns så bra! 

 

Snabb info om stolen och lite mer produktbilder: 

- Seatfix-fäste som ansluts till bilens isofix-fästen
- Stabila sidokuddar för extra skydd
- Justerbart huvudstöd i 11 lägen
- Bekväm stol, med system för luftcirkulation
- Ficka för MP3-spelare, och högtalare i huvudstödet

 

En rolig detalj är att man kan koppla en MP3-spelare till stolen och så kommer ljudet ut genom huvudstödet :) 

 
 

Nu hoppas jag verkligen att bilresan/resorna blir lite lättare. 

Vi ska även fästa en Ipadhållare framför stolen, vad gör man inte för att få lite lugn och ro :P 

Ni hittar denna Bilbarnstol hos Jollyroom

/ Lilié 

#1 - - Från en mamma till en annan :

Inte för att vara den som ger pekpinnen åt andra men just säkerhet i bil brinner jag för! Hade önskat alla föräldrar var lika införstådda i säkerheten i bilen (tyvärr finns det mycket okunskap idag och det hoppas jag blir ändring på med info från tex butiker som säljer bilbarnstolar. Jag skulle aldrig låtit min 3 åring styra och ställa. Att andra åker framåtvänt spelar ingen roll, är inte alls orättvist på något sätt. Brukar säga åt mina barn när de gnäller eller önskar få åka feamåtvänt (jo för klart de vill det dom också, och dom argumenterar samma lika "den åker så, den åker så") att det handlar om säkerhet och att åka baklänges är mycket säkrare om man skulle råka krocka. Att jag är rädd om dom. Måste få fråga också, vilken garanti finns att ingen olycka sker när ni åker kortare sträckor? Råder er att låta er tjej åka bakåtvänt till åtminstone 4 år, gärna längre (NTF:S rekommendationer) Min 5,5 åriga tjej sitter fortfarande bakåtvänt, kommer mest troligt få vända nu till hösten. Storasyster vände i samma ålder.

Svar: Man ska inte tro allt man läser. Vår dotter åker fortfarande i sin Besafe bakåtvända. Ha en bra dag
Lilie Biskopsdotter

Till top