STÖRRE HAGE

Allmänt, VÅRA DJUR / biskopsdotter.se, egna höns, hage, hönsgård, hönshus, inhägnad, kaniner, kaninhus, livet på landet, utegård / Permalink / 0

Å så bra det känns nu! :D 

Först så hade vi ju hönsen frigående på tomten, men det gick ju inte så bra och några grannar klagade, så vi blev tvungna att ha de inlåsta. 

Vi byggde en utegård men kände efter ett tag att den var för liten, i går utökade vi äntligen gården och nu känns det så bra! 

Hönsen och kaninerna blev så lyckliga, de sprang omkring i timmar och sprätte, grävde och åt en massa grönt. 

Jag kommer fortfarande att släppa ut hönsen i bland på tomten när vi är ute och har uppsyn, men det går ju inte alltid så detta var ett måste. 

Jag tycker personligen att våra höns och kaniner har det väldigt bra, vi gör allt vi kan för att de ska må bra och få känna sig så fria som möjligt. 

Nu har de säkert över 100 kvm att röra sig på. De har har fyra hus att gå in i, en massa leksaker, stora stenar, tunnlar, gungor, pinnar och små hålor. 

De har sandbad, två stora vattenskålar, kaninerna har också två olika vattenflaskor, matskålar, halm, strö och färskt gräs varje dag. 

De får dagligen matrester och godis i form av frukt eller bär. 

För mig är det en självklarhet men jag vet att många djur inte har det lika bra och man bör verkligen tänka efter innan man skaffar djur. 

Vi har ju gjort om gården fyra gånger tror jag och det har kostat betydligt mer än vad jag trodde från början. 

 

Vår vita kanin "Danni" var såååå glad! Jag blev så lycklig över att se henne springa omkring så mycket som hon gjorde <3 

 / Lilié 

Till top