SJUKSTUGA

Allmänt / Permalink / 6

När ska eländet ta slut? 

Det räcker tydligen inte med att man varit gravid i nio månader, fött barn och att man inte får sova något. 

Nu har hela familjen varit sjuka i typ två veckor fram och tillbaka, det tar aldrig slut! 

När jag fåtal gånger haft chansen att sova, då har jag hostat så mycket så att det inte har gått. 

Idag var vi på Vårdcentralen med Elleonora ch BVC med Elisabeth, det känns typ som att det enda vi gör är att hänga på sjukhus, MVC, BVC eller vårdcentralen. När vi inte besöker de så pratar vi om det. Allt kretsar kring hälsa, sömn och mat just nu. 

Men det är så det är, vi har en 6 veckors bebis och en treåring, välkommen till småbarnslivet! 

Till alla unga människor därute, om ni funderar på att skaffa barn, fundera mera och gör det inte! :P haha.. 

Det känns lite som att sitta i fängelse i typ tre år, tycker jag. 

Men när de här småbarnsåren är över så föreställer jag mig att allt kommer vara helt underbart, det är min motivation och det som får mig att orka, alla är olika. 

 

Här är en bild på Elisabeth idag, visst ser det underbart ut! Hon är så söt och sover, men det är bara en lögn, gå inte på det! Hon skriker och skriker och skriker, basar, sover när hon känner för det, och vill amma typ varannan timme dygnet runt. 

Men det vänder snart säger "dem" håll ut.. okej…. 

Elleonora är tre år och har i princip inte sovit en enda natt utan att skrika. Ofta är det mardrömmar/drömmar, hon har kissat på sig, hon har växtvärk eller så vill hon bara att någon ska sova med henne. 

I förrgår natt ville jag typ strypa Linus, först så ammade jag Elisabeth halva natten och när Elisabeth äntligen hade somnat och Linus tog henne, när jag trodde att jag skulle få sova, då skriker såklart Elleonora och jag kutar till hennes rum. 

Vad tror ni hade hänt? JO, hon hade kissat ner hela sängen, hela täcket, hela hon var blöt av kiss och alla hennes nappar låg i en pöl av kiss!!! 

Varför? Jo för att Linus hade satt på hennes blöja ut och in!? då kan man lätt få ett frispel, men jag valde att bara nöta på, byta lakan, sätta på en tvättmaskin och bara stirra lite bittert på Linus. Då var jag arg och jävligt trött. 

Men jag förstår honom, det är lätt att sätta en blöja ut och in, speciellt när det sker i mörker och man är trött och stressad. Men jag tror aldrig att han kommer göra det igen. 

Så, nu sover Elisabeth och jag ska försöka få lite sömn innan någon vaknar. Dock fick Elisabeth Rota-vaccinet idag och hon har haft ont i magen sedan dess, så i natt blir nog inte ett undantag plus att Elleonora är sjuk och har feber så snart skriker nog hon också. 

Jippi! shit vad kul det är att ha barn, det är så underbart <3 

Okej Lilié, tänk på en positiv sak... 

VI SKA FÅ FIBER :D 

/ Lilié 

#1 - - Anonym:

Tack! Fick nyss mitt andra barn och har en treåring. Längtar också tills om typ 3 år.

Svar: Amen 👍🏻
Lilie Biskopsdotter

#2 - - Sofia:

😂😂😂 du anar inte hur underbart det är att läsa sånt här! Jag sitter här hemma föräldraledig med pojken som har tvåårrtrotsen deluxe och en 8 månaders som kör med mig halva nätterna,håller på att bli idiot....på riktigt, ska bli så skönt om ett halvår när jag jobbar igen och barnen är på förskolan, älskar dom över allt men seriöst, sov för fan och give me a break!
Och jo asså, min sambo får en känga,eller tre när en blöja suttit snett och läckt eller när han är för lat för att byta nerkissade lakan 😰😅
Kämpa det kommer bli bättre!

Svar: 😂
Lilie Biskopsdotter

#3 - - Carolina cuevas:

Jag älskar din ärlighet och hur du beskriver allt här :) Haha jag har aldrig hört talas om att någon har sätt blöjan ut och in.

Svar: nej, och speciellt inte när det är en byxblöja?
Lilie Biskopsdotter

#4 - - Johanna:

Haha fiber är räddningen! Så säger vi lantisar också 😂 Ta hand om er, ät mkt grönt och vila framför filmer mm så kanske ni blir lite mer friska! 😊

#5 - - Caroline Planebrink:

Känner igen din känsla som tusan.. det är nästan exakt 3 år mellan mina döttrar. Nu när den minsta snart är 1år så tycker jag ÄNTLIGEN att livet börjar bli normalt!

#6 - - Caroline Planebrink:

Känner igen din känsla som tusan.. det är nästan exakt 3 år mellan mina döttrar. Nu när den minsta snart är 1år så tycker jag ÄNTLIGEN att livet börjar bli normalt!

Till top