MIN ROSA MOCCAMASTER ÄR HÄR!

Allmänt / biskopsdotter.se, gevalia, gott kaffe, kaffe, kaffebryggare, moccamaster, pink moccamaster, rosa, rosa kaffekokare, tretti.se / Permalink / 3

(Sponsrat inlägg från Tretti) 

 ÄNTLIGEN! 

Min Rosa Moccamaster är här. nu ska jag bli ett kaffeproffs! <3 

Jag har aldrig riktigt gillat kaffe utan har mest druckit te, men jag tycker att kaffe luktar så otroligt gott och jag vill verkligen tycka om det då jag har hört så mycket bra om kaffe. 

Framförallt så blir man ju lite piggare och det behöver jag verkligen nu när jag har två små barn här hemma. 

Jag tänkte att innan jag ska börja dricka kaffe så vill jag ha de bästa förutsättningarna för att det ska bli gott. 

Jag har faktiskt "forskat" lite i hur man gör gott kaffe och varje gång jag sökt på "Gott kaffe" så dyker Moccamaster upp. 

Därför kände jag direkt att jag måste först och främst ha en bra kaffemaskin och gärna en maskin som är fin att titta på. 

Jag letade runt och hittade en Rosa Moccamaster hos Tretti.se och blev förälskad. 

När jag hade bestämt kaffemaskin så började jag söka runt lite efter tips på hur man får gott kaffe med en moccamaster. 

De flesta vänner som dricker kaffe har just en Moccamaster och jag har även fått tips från dem. 

Först och främst så måste man välja ett kaffe, jag fick tipset att börja med något milt kaffe som Gevalia och sedan att man har lite mjölk och socker i. 

Men för att återgå till hur man brygger ett gott kaffe med Moccamaster och nu pratar jag inte om till vardags när man är stressad utan när man tar lite tid på sig för att få det perfekt! 

Då ska man först blötlägga kaffefiltret i ljummet vatten för att få fram smakerna i kaffebönorna, och här har jag lärt mig att vita kaffefilter avger mindre papperssmak än bruna, så vita är att föredra.  

När man sedan fyller på vatten i maskinen så ska man inte använda själva kaffekannan för den kan ha lite gammalt kaffe kvar i sig, eller så kanske man inte har sköljt den noga och då sitter det kvar olja från kaffet som ger en besk smak på det nya vattnet. Därför ska man alltid använda ett rent glas eller karaff och hälla i vattnet med. 

(Om du maler kaffebönor själv så blir 60 gram kaffe perfekt för 1 liter vatten) 

När du sedan häller i kaffet så är det bra om man rör runt lite i kaffefiltret med en sked några gånger för att försäkra sig om att det inte har fastnat några torra kaffeklumpar, man kan börja röra ungefär efter 30 sekunder, lite försiktigt och sedan vända lite lätt när allt vatten har runnit igenom. 

Med en Moccamaster så blir kaffet lite starkare i botten på kannan och svagare upptill, så innan du häller upp kaffet i koppen så rör runt lite i kannan. 

Sedan så är det bara att provsmaka, det är alltid godast att dricka kaffet helt färskt! 

Det finns en funktion på kaffemaskinen som gör att kaffet håller sig varmt, så det är ju jättebra om man tex väntar på gäster. 

Sedan fick jag tipset att man får tänka lite dubbelt när man brygger, en kopp på maskinen motsvarar en halv stor kopp i verkligheten, så vill du dricka 2 stora koppar kaffe så får du brygga 4 små i maskinen. 

Jag vill ju även ha mjölk i mitt kaffe och då är det viktigt att man tänker på att maskinen brygger kaffet i den perfekta kaffetemperaturen på ca 82-85°C, så när du häller i kall mjölk så blir kaffet för kallt. Därför är det bra att värma upp mjölken lite innan du häller det i kaffet! 

Ja, jag har nu följt dessa steg noggrant och jag måste säga att det är gott! 

Det är gott med kaffe! :D 

Jag ska lära Linus också har jag tänkt och nu kommer det bli extra roligt att bjuda över vänner och familj när man har en bra kaffebryggare. 

Vi har tidigare bara haft pulverkaffe att erbjuda så nu ska våra gäster få "Riktigt" kaffe. 

Dessutom så är jag så glad över hur fint maskinen passar i köket, jag bara älskar den rosa färgen! 

Moccamaster finns i en massa färger och det tycker jag är ett stort plus! 

Det finns verkligen något för alla och den finns i olika storlekar. 

Sedan så kan jag vara lite nojig när vi ska åka iväg någonstans, jag funderar alltid över om jag stängt av strykjärnet, tvättmaskinen mm. 

Då är det bra att denna kaffebryggare stänger av sig automatiskt om vi inte använder den!  

 

Det känns ju lite tråkigt att åka iväg i några dagar nu när kaffemaskinen äntligen har kommit! :P 

Vi ska ha med oss så mycket i bilen redan så jag kommer inte kunna ta med mig den, annars hade jag gjort det. 

Jag får helt enkelt återuppta mitt nyblivna kaffedrickande när jag kommer hem, troligtvis kommer jag bara att kunna dricka kaffe från en Moccamaster nu. 

Man har ju hört sedan man var liten och gjorde kaffe till sin mamma eller morföräldrar att "Åh, det här var ett gott kaffe" eller "Det här kaffet var inte bra, helt vattnigt" eller tvärtom "Gud så starkt kaffe" 

Jag får se vart jag hamnar när jag blir äldre, kommer jag fortsätta att dricka kaffe? Kommer jag dricka helt svart någon dag? haha.. det är verkligen en helt vetenskap det här med kaffe. 

 

Lite snabbinfo om Moccamaster:

Moccamaster är en kaffemaskin tillverkad av Technivorm . Den första Moccamaster, designad av Gerard C. Smit , släpptes 1969. Moccamaster Coffee Makers är handgjorda i Holland.

Moccamastern var främst anpassad för catering, kontor och mindre företag. 

1988 flyttas fabriken till sin nuvarande plats - där den fortfarande är verksam. 

2011 kom Moccamaster`s bryggare i många olika färger.  

Det känns hur bra som helst att få äga denna underbara maskin! 

Det är alltid roligt att forska i saker och ta reda på hur man kan få ut det bästa resultatet av den produkten som man använder. 

Jag hoppas att ni har fått lite tips från mig, kanske om ni redan har en Moccamaster eller om ni funderar på att köpa en. 

Ha en fin helg! 

/Lilié #1 - - Sara:

Ååååå vilken dröm! 💗

#2 - - Hannah :

Älskar din blogg! Man blir alltid så glad. Färgglad och inspirerande.

#3 - - Johanna:

Alltså så himla fin!! Önskar så att jag tyckte om kaffe när jag ser denna! ^^

Till top