SNUZA HERO

Allmänt, LILLA E / alarm, baby, biskopsdotter.se, jollyroom, rörelsealarm, snuza, snuza hero / Permalink / 0

När Elleonora var nyfödd så kunde jag knappt sova när hon sov då jag oroade mig hela tiden för att hon skulle sluta andas. Jag hade hört så mycket om "Plötslig Spädbarnsdöd" så jag var riktigt orolig faktiskt. 

Nu med Elisabeth har vi testat en nya sak, nämligen "Snuza Hero" 

Det är ett mobilt andnings- och rörelsealarm med vibration som larmar om Elisabeths andningsrörelser är svaga eller färre än 8 rörelser i minuten. 

Den vibrerar även om ingen rörelse upptäcks under 15 sekunder för att försöka få igång andningsrörelsen hos Elisabeth, om andningen inte kommit igång efter 5 sekunder efter att vibrationerna har startat går ett ljudalarm igång. 

Vi har provat detta larm i några nätter nu och hittills har vi lyckligtvist inte hört något alarm, den vibrerade någongång, men det var för att Elisabeth hade lagt sig på magen och larmet hade glidit åt sidan. 

Först tänkte jag att det kanske var obekvämt för Elisabeth att fästa ett alarm på blöjan, men hon verkar inte märka något. Hon sover på som vanligt. 

Larmet går på batteri och ska hålla i ca ett år sedan får man byta batteri, så det känns skönt att man inte behöver oroa sig över att det ska sluta fungera helt plötsligt. Tänk om man hade haft det här alarmet när Elleonora var liten, det hade nog tagit bort lite ångest. Jag tycker att man ska ta alla hjälpmedel som man hittar, varför oroa sig om man inte behöver. 

Här hittar ni Snuza Hero

 
Snuza Hero finns hos Jollyroom
/Lilié 
Till top