TAR DET LUGNT

Allmänt / biskopsdotter.se, pippi långstrump / Permalink / 2

Idag och i morgon funderar jag på att inte jobba någonting, bara vara med familjen och kanske sitta ner och pyssla lite. 

Jag vill göra klart en drömfångare som jag har börjat med, jag tror att den kommer bli riktigt fin. 

Det blev en hel del jobb denna vecka, det har varit roligt och det är alltid roligt att skicka iväg fakturorna, men jag känner att jag är lite frånvarande och stressad. Det är svårt att hitta en balans. 

Jag fick frågan här på bloggen varför Elleonora behöver vara på dagis när jag är hemma med Elisabeth? 

Jag trodde att ni visste att jag jobbade på dagarna när Elleonora är på dagis. 

Så fort Elisabeth har sin sovperiod på dagen så fotograferar jag, bloggar eller skriver för Upplands-Brobladet. 

De dagar då Elleonora är hemma får jag sitta sent på kvällarna, ibland ända in på nätterna. Självklart vill jag ha Elleonora hemma mestadels av tiden, men ibland behöver jag även en paus, jag behöver få vara med bara Elisabeth också. Nu är det lättare, men de första tre månaderna mådde jag så dåligt, jag orkade knappt ta hand om Elisabeth själv, så att ha två barn hemma då var för mycket för mig. 

Sedan så tycker jag att det är bra att Elleonora får leka med andra barn, jag kan inte leka med henne hela tiden när hon är hemma med mig, men det kan vara bra ibland också, att hon får lära sig att ha tråkigt. 

Det finns inga rätt eller fel, jag tycker att Elleonora är hemma mer än vad hon är på dagis och jag brukar alltid ha henne hemma om hon verkligen inte vill gå eller om jag inte har något jobb. 

Den här veckan har hon bara gått en dag på dagis, resterande dagar har hon fått följa med mig på mina ärenden. Vi har storhandlat mat, varit på Bvc med Elisabeth, fotograferat lite och någon dag blev det mest inomhuslek. I går var vi på Öppna Förskolan några timmar och det tyckte både Elleonora och Elisabeth var roligt. 

Nu senare idag ska vi alla åka på dans med Elleonora, så jag ska ta och fixa mig lite nu. 

Det finns saker att göra hela tiden, ibland känns det verkligen som att man kommer få vila när man är död. För någon dag sedan så längtade jag till Pensionen :P haha.. jag satt och planerade för mig stjälv vad jag skulle göra när jag blev gammal. 

Jag ska aldrig ställa väckarklockan, jag ska resa så mycket jag kan om jag är frisk och har råd, jag ska äta gott och långsamt varje dag, jag ska pyssla i trädgården och ha tusentals olika blommor, jag ska pyssla med allt som jag känner för! Jag ska sticka kläder, göra drömfångare, sy en massor, måla, kanske skriva en bok och läsa böcker! Kolla på en massa serier och filmer, gå på bio! 

Men framförallt ska jag lägga mig ner och vila när jag känner för det och bara svara i telefonen när jag känner för det, bara passa barnbarnen (om jag får några) när jag känner för det :P haha.. 

Just ja! Jag ska göra allt detta tillsamman med Linus, vi ska äntligen få egen tid igen, kunna sitta och prata i timmar utan att någon avbryter, det ska bli så härligt!!! <3 

Men tillbaka till 2018 och verkligheten. 

Att baka med barn går alltid hem, igår bakade jag och Elleonora en kladdkaka när Lilla E sov i vagnen. Det var jättegott, för gott :P 

 

Sen blev det Pippi-Maraton för jag köpte lite nya Pippifilmer till Elleonora, så hela familjen gick och sjöng på "Sjörövar Fabbe" i går. 

 
Trevlig helg! 
/Lilié 
#1 - - Anonym:

Brukar inte de flesta har sina storasyskon på dagis när de har småbarn hemma? Typ alla jag känner iaf... Sen är det väl bara 15 timmar/veckan det gäller häri Göteborg iaf....

#2 - - Saraa:

Kag hade också storebror på dagis ett par timmar i veckan när kag var hemma med lillasyster. Inte från början dock då han inte ens hade börjat dagis när syster kom .:)

Till top