CAMPING PÅ VINTERN?

Allmänt, ELLEONORA, LILLA E, Samarbeten / bebis, biskopsdotter.se, camping, dockvagn, swecamp, vinterlek / Permalink / 1

Jag vet att det har varit mycket prat om sommar och längtan till våren här på bloggen, så nu ska jag dra tillbaka det lite och njuta av stunden som är. 

Det är ju faktiskt vinter nu och vi har fått en massa snö här hemma så då blir det lite roligare helt plötsligt. 

Vi ska ju åka upp till Järvsö på sportlovet igen och åka skidor, jag hoppas att det blir lika vackert väder som sist, helt magiskt med all snö på träden och den rosa himlen som tydligen syns ofta där. 

Men när barnen är lite större då vill jag verkligen åka på ett "riktigt" vinteräventyr. 

Jag kommer ihåg att jag var på ett när jag var liten i Hassela, vi gjorde nog allt man kunde göra i snön. 

Vi åkte på skotersafari, bastade, åka långfärdsskidor och utför, jag tror även att vi sov ute i snön om jag inte minns fel och åt inne i en lappkåta. 

Vi bodde på ett jättelfint hotell som hade ett stort polområde med gigantisk bastu som vi hyrde för oss själva en kväll. 

Något i stil med det vill jag uppleva tillsammans med min lilla familj. Mest av allt skulle jag nog vilja åka hundspann och stanna till någonstans och grilla, kanske till och med sova ute i tält inbäddad i en tjock sovsäck och pälsar. 

Själva boendet är inte så viktigt för mig, varför inte campa mitt i vintern? 

Jag vet att swecamp.se har en massa roliga alternativ för just det jag precis beskrev. Jag gick in och tittade där och blev sjukt sugen på en riktig vinterresa :) 

Men till något helt annat! 

Idag ska jag och Elleonora åka och shoppa lite inför Linus 30 års kalas i morgon, nu på morgonen har vi lekt docka med Elisabeth :P haha, eller inte jag men Ellie. 

"Mamma, får jag köra Elisabeth i min vagn?" 

Hon fick knappt plats men jag hörde inget gnäll så jag antar att hon inte hade något negativt att säga till om, men när det kommer till Elleonora så älskar Elisabeth att vara med henne, hon blir helt tyst när Elleonora kommer fram med sitt leende. 

 
/Lilié 

BLOGGEN - IT OCH VARM CHOKLAD

Allmänt, Samarbeten / IT-mästaren, Veckans blogg, biskopsdotter.se, blogg, serverdrift / Permalink / 0

Det slog mig häromdagen att jag har bloggat i 8 år nu, det känns ju helt sjukt när man tänker på det? 

Tänk att jag har bloggat om mitt liv nästan varje dag i 8 år! 

Men det är verkligen sant det man säger "Om man gillar att göra något så flyger tiden förbi" 

För mig är det så himla naturligt att fotografera och blogga. 

I början så ifrågasatte alla min blogg, många tyckte att det var löjligt, egoistiskt och egenkärt att blogga om mig själv. 

Till en viss del håller jag med, men min blogg hade ju aldrig blivit så stor som den är idag om ingen velat läsa den/om mig. 

Jag har stött på allt ifrån fans till nättroll, jag har fått så många fina kommentarer och även nätkompisar genom bloggen. Nu kan jag ju till och med livnära mig på bloggen lite grann och det känns så roligt! 

Men ibland kan man bli sjukt stressad, tex när bloggen helt plötsligt ligger nere en hel helg och man inte kan göra något utan bara vänta ut felet då jag inte har någon som helst koll på serverdrift och dylikt. 

Det har hänt flera gånger genom åren då jag anordnat tävlingar och så kan ni/läsarna inte tävla för att bloggen ligger nere! 

Nu finns ju även Instagram där man kan uppdatera om någon händer med bloggen. 

Men till något helt annat! 

Idag mådde Elleonora lite bättre (Yay!) så vi kunde vara ute i snön ett tag. Vi tog en Promenad till vattnet med vagn och pulka, när vi kom in gjorde vi varm choklad, lekte med sandlera och la varma riskuddar på fötterna <3 

Jag hoppas att hon är helt frisk i morgon för då ska hon och jag iväg och handla inför Linus födelsedag på lördag, hon har sett framemot den så länge! 

 
/Lilié

SEMESTER I VÄRMLAND

Allmänt, Samarbeten / biskopsdotter.se, camping, semester i värmland, visitvärmland, värmland / Permalink / 1

Jag skulle verkligen vilja semestra mer i Sverige, nu när vi fått barn så har vi faktiskt varit mycket i Sverige på somrarna och det är så vackert! 

Vi brukar ju åka till Järvsö både på vintern och sommaren, nu har jag hört mycket bra om Värmland och är sugen på att kanske åka dit i sommar. 

Det finns så många platser som bara väntar på att bli upptäckta! 

Jag campare en del när jag var liten tillsammans med min pappa och min bror då min bror tävlade i Gokart och åkte landet runt, jag har många fina minnen från det och skulle faktiskt vilja uppleva det tillsammans med mina barn. 

Om man funderar på att semestra i Värmland så kan jag starkt rekommendera denna sida, klicka här

De har samlat så många olika resmål och man kan titta på så många fina bilder och läsa om olika ställen. 

Man kan även klicka i om man vill ha sjönära boende eller varför inte nära till minigolf? 

Det enda som får mig att tveka ibland är vädret, man vet ju aldrig vad Sverige har att erbjuda. 

Ena dagen kan det vara strålande sol och andra dagen regn, men jag antar att det är charmen med det också. 

Det finns så mycket man kan göra fast det regnar eller är mulet. Jag kan faktiskt tycka att det är jobbigt med för varmt, så när Sverige har vackert sommarväder då duger det mer än väl för mig. 

Sunne Sommarland har man ju hört talas om, kanske är det ett ställe att besöka med barnen? Har någon varit där, eller är det någon som är i Värmland mycket, kanske till och med bor där? :) 

Nu när vi har köpt en större familjebil så känns det också rätt roligt om man skulle åka lite längre i Sverige, det är ju faktiskt betydligt billigare att semestra i Sverige om man väljer rätt ställen, och campar man så kan man ju nästan bo gratis eller likvärdigt som hemma. 

Många campingar erbjuder fina fräscha duschrum, tvättstugor och kök, så om man bara är villig att bjuda lite på sig själv så tror jag att man kan få en jättebra semester och kanske träffa nya vänner på köpet! 

 
/Lilié 
Till top