KASTRULLER ÄR ROLIGT

Allmänt, ELLEONORA / biskopsdotter.se, cloudberry castle, giftfria leksaker, jollyroom, kastanjer, köksredskap, lekrum, leksaker, trumpet / Permalink / 3

Elleonora har varit så duktig på att sluta med napp så vi bestämde oss för att hon skulle få en "Sluta med napp" present. 

Hon får fortfarande ha nappen när hon ska sova för natten, men tidigare fick hon ha napp när hon vilade också. 

Vi har trappat ner långsamt och snart ska vi väl ta det slutgiltiga steget, kanske i sommar när vi ska åka och hälsa på Bamse utomlands. 

Hon fick själv välja vad hon ville ha och då sa hon kastruller, koppar och saker till mitt kök. 

Jag hittade riktigt bra grejer hos Jollyroom från märket Cloudberry Castle.

 

Två olika köksutrustningar, en i plast och en i metall. 

Det som jag tyckte var extra roligt med dessa föremål var att dem liknade riktiga köksredskap mycket och då tror jag att det är roligare att leka med dem. 

 

Ett tips! 

Plocka kastanjer på hösten och torka dem, då ser det precis ut som köttbullar! 

Elleonora älskar att leka med dem och sedan har hon fått lite okokta makaroner till sitt rum.  

 

Sedan har Elleonora önskat sig en trumpet hur  länge som helst, Pippi har ju en ;)

 
Trevlig helg! 
/Lilié 
#1 - - Hanna:

Vilka fina grejer till köket! Förstår att hon gillar att leka med det. :-)

#2 - - Saraa:

Haha , min son som är lika gammal som elleonora vill också ha en trumpet för att pippi har det:) han har dock inte fått någon än 🙈 han lämnade napparna till tomten på julskyltningen i början av december och det har gått väldigt bra. Lillasyster på 1 år och 10 månader inspirerades och lämnade napparna hon med och har klarat sig utan sedan dess. Så skönt att ha det avklarat 🙂

Svar: Vad härligt! :) vi har väntat lite med att sluta med napp helt då hon fått en lillasyster och det har varit rätt jobbigt de första månaderna.
Lilie Biskopsdotter

#3 - - Johanna:

Den metoden har vi också kört. Vi började prata med Alma om att ge napparna till tomten redan i september så då skrev vi ett brev till tomten där Alma berättade att hon vill ge napparna till tomtens små bebisnissar om hon får en Elsaklänning med tillbehör. Så när julafton kom och hon fick sin efterlängtade Elsaklänning så gav hon bort napparna utan problem. Dock frågade hon efter dem två kvällar i rad men sedan dess har det inte nämnts alls.
Just nu jobbar vi på att försöka få Alma att sova mer i sin egen säng och hon har fått bestämma något som hon vill ha när hon har somnat varje kväll i sin säng i en månad och sovit större delen av natten i sitt rum. Självklart får hon komma till oss under natten om hon vaknar har vi sagt men oftast har det räckt med att vi kommer in och stoppar om henne igen för hon vaknar oftast av att hon sparkat av sig täcket. Hon velar lite mellan två saker hon vill ha och det ena är en ballerinadocka med långt hår som man kan borsta (hon har bara bebisdockor sedan innan) och det andra är den lila hästen från My little pony i gosedjursform. Så vi får se vad hon beslutar sig för när det väl är dags.

Till top