CURA TYNGDTÄCKE

Allmänt, ELLEONORA / attract.nu, cura, cura cozy, cura of sweden, cura pearl, sova bättre, sömnproblem, tyngtäcke / Permalink / 4

(Sponsrat Inlägg) 

Elleonora är väldigt aktiv på natten, hon drömmer mycket och har flera gånger gått i sömnen. 

Ända sedan hon var nyfödd så har hon sovit dåligt, vaknat många gånger per natt och skrikit rakt ut. Oftast har man bara varit tvungen att stoppa in nappen igen men vissa nätter så har inget funka. 

Jag/Vi har testat det mesta, det som funkat bäst är att någon utav oss sover tillsammans med henne men det kan bli rätt jobbigt i längden då hon rör sig, sparkar och låter. 

Därför började jag söka efter något som kunde hjälpa henne att sova bättre. 

Jag hittade CURA-Tyngdtäcke och läste mycket bra saker om det och kände direkt att det där måste vi testa! 

Nu har både jag och Elleonora testat ett var sitt täcke i ca en vecka och det funkar faktiskt! 

Efter bara några minuter med täcket på mig så kände jag hur blodcirkulationen ökade och jag blev varm i hela kroppen. Jag blev lugn och jag kände mig omfamnad. Dock så har vi haft extremt varmt de senaste veckorna så det har varit svårt att sova med täcket hela natten, men jag navänder det när jag ska somna in och det är jättemysigt att bara ligga i soffan med det och kolla på tv. 

 
CURA® of Sweden rekommenderar den så kallade 10%-regeln - att man väljer ett täcke som motsvarar ungefär 10% av sin egen kroppsvikt. En person på 80 kg väljer då täcket som väger 8 kg. Men detta är bara en rekommendation och vissa trivs med lättare eller tyngre täcken.
 
Jag valde CURA Pearl täcke på 7 kilo och det känns jättebra för mig. 

Så här står det om täcket på hemsidan: 

 "Curas tyngdtäcke Pearl innehåller påsar med små glaspärlor (silicone pellets) insydda i täcket. Dessa får täcket att sluta sig intill din kropp, som en varm kram. Tyngden skapar ett lätt, behagligt tryck mot kroppen, ungefär som om du fick massage.

Det gör att hjärnan frigör olika må bra-hormon, som serotonin och oxytocin, samtidigt som det sänker nivån av stresshormonet kortisol. Blodtrycket sjunker, andningen blir lugnare, all oro och rastlöshet smälter bort ur kroppen, och du känner dig trygg. Sömnhormonet melatonin ökar, vilket gör dig sömnig. Du somnar lugnt och sover gott hela natten. När du vaknar är du fylld av energi och orkar med dagen."

 
Elleonora har testat CURA Cozy på 4 kg och hon vill inte ta av sig det! 

Jag tycker att på bara en vecka så har vi hört skillnad. I går natt sov hon hela natten utan ett ljud och på morgonen låg och hon drog sig 1,5 timme i sängen!? 

Elleonora har också mycket besvär växtvärk  i benen och hon säger själv att det är skönt med täcket på benen när hon har ont.

 

Varför jag så gärna ville testa dessa täcken var för att jag fick höra att sjukvården har använt sig utav tyngdtäcken i flera år med gott resultat. 

Dock så har patienterna bara fått låna hem täckena under en begränsad tid då de har varit extremt dyra. 

Men nu finns dem att köpa för en rimlig peng hos Attract.nu och jag kan starkt rekommendera er att göra det om ni har problem med sömnen, oavsett anledning, täckena är till för alla. 

 
Här hittar ni CURA Pearl och CURA Cozy
 
/ Lilié 
#1 - - bylijo.se:

Jag har aldrig hört talas om sådana täcken. Jag ska läsa på lite om dem och kanske investera i ett.

#2 - - Carolina cuevas:

Jag har hört mycket gott om dessa och läst på väldigt länge ang dessa täcken. Dom här är dom billigaste jag har sätt faktiskt och tross att dom är så billiga så har jag ingen möjlighet till att köpa ett till min son. Men när ekonomin tillåter det så lär jag köpa ett utan tvekan. Kul att höra att det verkar fungera på E 🤗😀

#3 - - Anonym:

Hej, jag har provat detta täcke. Blev mycket besviken då det inte alls omslöt sig runt kroppen utan istället lämnade mellanrum mellan täcke och kropp och liksom stod för sig själv som en stel iglo.
Dessutom är materialet i kulorna så att fe kyler istället för värmer. Kanske passar till någon som är mycket varm av sig. Men tyvärr inte mug.

#4 - - Anonym:

Hej, jag har provat detta täcke. Blev mycket besviken då det inte alls omslöt sig runt kroppen utan istället lämnade mellanrum mellan täcke och kropp och liksom stod för sig själv som en stel iglo.
Dessutom är materialet i kulorna så att fe kyler istället för värmer. Kanske passar till någon som är mycket varm av sig. Men tyvärr inte mug.

Till top