SÅ TRÖTT

Allmänt, MITT HEM / biskopsdotter.se, småbarnsförälder, sova, sover dåligt, trött / Permalink / 2

Två sjuka barn som går om varandra hela tiden. 

Elleonora är i princip frisk nu, hon hostar bara. 

Men vi var med Elisabeth till barnläkaren i går, igen, och nu hade hon fel på luftvägarna och halsen, så vi fick antibiotika. 

Det är tredje penicillinkuren nu på tre månader för Elisabeth. 

Jag funderar på att hålla Elleonora hemma tills sommaren :P haha.. nej men iaf den här veckan också. 

Jag ska erkänna att jag inte trodde på "Vabruari" för det gick så bra med Elleonora när hon var liten. 

Men nu med Elisabeth så tar det aldrig slut och de smittar varandra hela tiden. 

Jag är helt slut, nätterna är hemska. 

Det blir att suga snor flera gånger per natt, ge alvedon, mjölk och vagga om. Vi får i princip sova varannan timme, så har det varit sedan hon föddes ungefär. 

I går blev Elisabeth 6 månader, så på 6 månader har vi inte sovit en hel natt igenom. 

Sedan så var ju jag gravid också, så de sista tre månaderna i graviditeten sov jag inte heller bra, jag gick på toa typ 5 gånger per natt. Så 9 månader utan bra sömn för mig då! :P 

Alla som funderar på att skaffa barn, jag säger det igen, det är nog det jobbigaste man kan vara med om i livet, mestadels psykiskt men även fysiskt för man bär hela tiden. 

Linus säger att han kan jämföra det med sitt yrke rätt ofta, men att det är värre att ta lumpen (fysiskt) och det kan jag förstå. 

Jag byter nog lakan två gånger i veckan just nu under sjuktiderna, det är helt underbart att lägga sig i rena lakan, men det är tortyr att aldrig få somna in helt. 

Jag försöker peppa mig själv varje dag, jag har en liten ängel på axeln som skriker "Kämpa, kämpa, kämpa" och det gör jag, jag vet att det kommer bli lättare och lättare, och plötsligt så händer det! 

 
Jag har ett fint sovrum iaf :D 
/Lilié 
#1 - - Jossan:

Känner igen mig... stora tjejen hade nyss feber kring 39-40 i sex dagar. Fyra månaders bebisen fick också feber och en hemsk hosta. Han har även haft öroninflammation alldeles innan. Det är så jobbigt att inte få sova! Och ändå klara av dagarna med en trotsig treåring och värk i hela kroppen av allt bärande.

#2 - - Anonym:

Åh vad jobbigt ni har det! Vi har också två barn, en på två år och en på 3 månader och vi får sova varje natt tack och lov, även om stora är förkyld så sover hon bra med lite alvedon och hostmedicin! Tänk så olika det kan vara, hade aldrig pallat att inte få sova ordentligt. Minstingen vaknar och ska ammas vid 4-4.30 varje natt men utöver det är det sammanhängande sömn så att man klarar av dagarna. Hoppas det vänder för er snart.

Till top